GREGORY AND THE HAWK – LECHE

De New Yorkse zangeres en songschrijfster Meredith Godreau bedient zich van het pseudoniem ‘Gregory And The Hawk’ om zich een weg in deze muziekwereld te banen. Deze artieste vindt de melodie, de intimiteit en het gevoel voor de ritmiek enorm belangrijk in haar songs.

Dat zijn dan ook de belangrijkste kenmerken van de twaalf tracks die te horen zijn op haar nieuwste cd “Leche” (Spaans voor melk), de derde full cd die volgt op haar debuutplaat “In Your Dreams” uit 2007 en diens opvolger “Moenie And Kitchie” uit 2008.

De eerste single uit dit album is het als een beekje voortkabbelende “Olly Olly Oxen Free” en bestaat zoals alle songs op deze cd uit zacht gezongen, etherische vocalen, haast fluisterend breekbaar en bevreesd lijkend om de schoonheid van het nummer te bezoedelen.

Cd-opener “For The Best” beschikt over de nodige portie hitgevoeligheid, net als het jazzy en zacht meeneuriebare “Soulgazing”. Zeer intimistisch klinkt het nummer “A Century Is All We Need” met minimale instrumentatie van gitaar en piano en ook de afsluitende pianoballad “Dream Machine” kan op onze replaytoets rekenen. De enige vergelijking die ik voor de sound van ‘Gregory And The Hawk’ zou durven maken is met het experimentele muzikale werk van de zusjes Sierra and Bianca Casady van ‘CocoRosie’.

Verwacht nu niet dat je als een gek in het wild zal gaan rondspringen op de muziek die op “Leche” te horen valt. Maar mocht u in een intiem moment over de ideale begeleidingsmuziek willen beschikken om de ‘soft spot’ bij uw geliefde te beroeren, dan moet u vooral even naar deze plaat gaan luisteren.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

Label: FatCat Records
Distr.: Bertus

video