CORINNE CHAPMAN – DIRTY PRETTY THINGS (EP)

Toen countryzangeres Corinne Chapman uit Nashville in 2007 haar titelloze debuutplaat uitbracht keken er toch even wat mensen op die actief waren binnen dit muziekgenre. Ze werd een ontdekking genoemd en velen voorspelden haar een grote carrière in de countryscène. Haar heldere en mature zangstem werd haar belangrijkste handelsmerk.

Toch blijkt de crisis in de muziekindustrie ook zijn impact te hebben gehad op haar creativiteit want tot op heden is ze er nog niet in geslaagd om een volwaardige tweede studioplaat op de markt te brengen. Voorlopig zullen we het daarom moeten doen met “Dirty Pretty Things”, haar uit zes zelf gecomponeerde liedjes bestaande ep.

In die handvol liedjes vermengt Corinne Chapman folk met rock en country tot een bij haar perfect passende sound. De onderwerpen van haar liedjes hebben inhoud en haar teksten zijn weldoordacht en betekenisvol. Ze blikt in die songs terug op dingen uit haar persoonlijke leven en op enkele van de belangrijkste scharniermomenten uit haar nog prille bestaan.

De overheersende Nashville-countrysound en het typische accent zijn in alle zes nummers sterk aanwezig. Countryrocker “Mine”, ballad “Be Good To Me” en titeltrack “Dirty Pretty Things” kleuren heel mooi binnen de lijntjes van het traditionele countrygenre. Enkel in de song “Alone” zit een intermezzo van een vlijmscherpe gitaarsolo die je eerder bij hardrockgroepen zou verwachten. Het slotnummer “Weeds” werd onlangs weerhouden voor een wereldwijde reclamecampagne voor de befaamde ‘Crocs’-schoenen die beoogt om de vele kansarmen op deze wereld van gezond schoeisel te voorzien.

Producer Ken Coomer (drummer van o.a. ‘Wilco’ en ‘Uncle Tupelo’) heeft met deze cd een verzorgd werkje afgeleverd waarmee singer-songwriter Corinne Chapman hopelijk de kans geboden krijgt om binnen afzienbare tijd nog eens een nieuwe full cd uit te brengen.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Info: Michael J. Media Group

video