ROB STONE - BACK AROUND HERE

De in Boston geboren mondharmonicaspeler Rob Stone woonde op zijn achttiende een concert bij van Charlie Musselwhite en besloot de volgende dag om ook maar eens zo’n harpje aan te schaffen. Het vele oefenen deed hem uiteindelijk op diverse podia belanden. In 1993 krijgt Rob de kans om zich aan te sluiten bij de band van niemand minder dan Sam Lay, een drummer die ooit nog achter Muddy Waters, Little Walter en vele andere grootheden heeft plaats genomen. Rob grijpt deze kans met beide handen aan en verhuist naar Chicago. Na dit mooie avontuur besluit Rob samen met onder andere bassist Patrick Rynn en gitarist Chris James een eigen band ‘Rob Stone and the C-Notes’ te starten. In 1998 verschijnt hun eerste album ‘No Worries’. Platenmaatschappij Earwig biedt de band vervolgens een contract aan en in 2003 verschijnt op dit label het album ‘Just My Luck’. Nu, zeven jaar later, heeft de band zich opgesplitst en zijn er twee nieuwe cd’s uit. De eerste is van het duo Chris James & Patrick Rynn en heeft als titel ‘Gonna Boogie Anyhow’ meegekregen en de tweede is een soloproject van Rob Stone met de titel ‘Back Around Here’.

Op ‘Back Around Here’ spelen naast het duo Chris James & Patrick Rynn een aantal grote namen mee. Wat te denken van de drummers Willie ‘Big Eyes’ Smith, Sam Lay en Willy Hayes en op piano Aaron Moore. Het album telt twaalf nummers waarvan er acht zelf zijn geschreven; ‘Love You For Myself‘/Sonny Boy Williamson, ‘Give Me Time’/Magic Sam, ‘It’s Hard But it’s Fair’/Lowman Pauling en ‘Sloppy Drunk Blues’/Leroy Carr zijn de covers.

De cd opent met de heerlijke shuffle ‘You’re No Good For Me’. Rob beschikt over een prettig stemgeluid en zijn harmonica klinkt heerlijk ‘vet’. En met Willie Hayes op de drums swingt het natuurlijk altijd net ietsje meer. In ‘Back Around Here’ duiken de ‘Horns’ (Rodney Brown op tenorsax en John Bowes op de baritonsax) voor de eerste keer op en laat gitarist Chris James zijn gitaar lekker scheuren.

Voor Sonny Boy’s ‘Love You For Myself’ gaat de mondharmonica microfoon eventjes de kast in en blaast Rob mooi akoestisch. Het prachtige pianospel van Aaron Moore maakt deze versie helemaal top. Rob’s nieuwe woonplaats Chicago krijgt een ode in ‘Chicago All Night’ met hierin een uitstekende sax solo van Rodney Brown. ‘Sloppy Drunk Blues’ van Leroy Carr is al heel wat keren gecoverd, maar de uitvoering hier is perfect te noemen; vooral het pianospel van dit keer David Maxwell is uitstekend. De Boogie-Woogie komt aan het einde van de cd aan bod in ‘Can’t Turn Back The Clock’, een nummer dat werkelijk de pan uit swingt.

Dit is nu weer eens een cd die elke bluesliefhebber in zijn hart zal sluiten. Prima Chicago – en Jump Blues!

Ruud Monde

 

Artiest info
Website  
 

Label: Earwig Records
Distr.: Parsifal