ATLANTIC / PACIFIC – MEET YOUR NEW LOVE

‘Atlantic/Pacific’ is de groepsnaam van een duo muzikanten uit Brooklyn, New York. Het verenigt Garrett Klahn van de jaren ’90-groep ‘Texas Is The Reason’ met John Herguth van ‘House & Parish’. Beide groepen waren eerder gekend om hun stevige rockmuziek, maar voor dit samenwerkingsproject kozen de heren er voor om easy listening indie popsongs te componeren en op te nemen voor het debuutalbum “Meet Your New Love” dat eind oktober op de markt is gekomen.

De derde muzikant die aan dit nieuwe muzikale project heeft deelgenomen is Ian Love van de groep ‘Rival Schools’. Hij komt wat extra instrumenten meespelen maar tekende ook voor de productie van deze cd. De minimalistische sound die dit album overheerst staat in schril contrast met wat beide muzikanten tot op heden hebben laten horen in hun respectieve bands. De sfeervolle, ruimtelijke klanken die voor deze tien composities werden gecreëerd hebben stuk voor stuk iets mystieks in zich.

Bij hun live optredens laten ‘Atlantic/Pacific’ beelden van skateboarders en surfers uit de jaren ’70 op de achtergrond projecteren. Zo traden ze al op in de voorprogramma’s van o.a. Neil Halstead en ‘Mercury Rev’, eigenlijk muzikale lotgenoten. Ze brachten vorig jaar ook een ep-tje uit dat de titel “Autumn Edition Volume 1” meekreeg en dat de rechtstreekse aanleiding was om aan deze eerste full-cd te gaan werken.

Op dit album wordt altijd zachtjes maar mooi gezongen - meestal met lead vocals door Garrett Klahn - en blijft de instrumentatie de hele tijd sober en ijl rondzweven in nummers die nauw aanleunen bij de postrockmuziek. Bij de door ons als favoriete tracks geselecteerde liedjes zijn: “Some Weary Valentine” met knappe harmony vocals, de twee meest uptempo nummers van deze cd: “Patterns” en “Picture Perfect”, het dromerige, experimentele geluidsnummer “Ship To Shore” en het ons aan ‘Snow Patrol’ herinnerende “Darling Disappear”.

Met hun ietwat psychedelische indierocksongs verdienen de jongens van ‘Atlantic/Pacific’ een eigen plaatsje te veroveren in de wereld van de sfeervolle laatavondmuziek die het best tot zijn recht komt in de nabijheid van een glaasje wijn en een teergeliefde.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

Label: Arctic Rodeo Recordings
Distr.: Bertus