DENVIS AND THE REAL DEAL – JOIN THE CIRCUS

Op de achterzijde van het zeer bijzondere boekje in 10 inch-formaat dat Denvis - in het privé leven ook wel eens Dennis Grotenhuis genoemd - liet maken voor de release van zijn nieuwe cd “Join The Circus” staat dat hij zichzelf ziet als een ‘Disciple Of Soul’. Een volgeling van muzikale helden als Otis Redding en Ray Charles maar met even zo grote affectie voor de rockmuziek van Tom Petty, Graham Parker en Bruce Springsteen.

Voor deze cd componeerde hij zelf of samen met muzikale lotgenoten dertien liedjes die een grote diversiteit van invloeden uit de country, soul, rock, blues en folkmuziek vertonen. Zo schreef muzikant en concertpromotor Ad Van Meurs (‘The Watchman’) de muziek voor 3 nummers waarbij Denvis voor de teksten zorgde. ‘Claw Boys Claw’-zanger Peter Te Bos zingt met zijn diepe baritonstem met Denvis mee op het door Ad Van Meurs geschreven nummer “Not My Friend”.

Vele mensen kennen Dennis Grotenhuis misschien als tv-presentator van het controversiële BNN-programma ‘Spuiten En Slikken’, maar zijn muzikale carrière begon aan het einde van vorige eeuw toen hij stevig punkrockte met de groep ‘The Spades’. ‘Join The Circus’ is het tweede soloalbum van ‘Denvis And the Real Deal’ met nummers in de sfeer van blues- en countryrock.

“TAO” en “Unconditional Love” zijn songs die dan weer wat meer aansluiten bij de traditionele soulmuziek. Enkele songs verwijzen ook naar zijn affectie voor het duivelse en het slechte in de mensheid: “St. Lucifer” en het aan Willy De Ville herinnerende “The Devil Has Got A Hold Of Me Again” met erg knap bluesy slide gitaarwerk van Ad Van Meurs.

De vaste blazerssectie - met hier versterking van Bertus Borgers (van ‘Sweet d’Buster’) - krijgt eveneens ruimschoots de mogelijkheid om zich te profileren op enkele nummers, o.a. in “Apples”, “It’s Called Love”, “Dead Dog” en het funky “Chickensoup”. Opvallend buitenbeentje is het enkel door akoestische gitaar begeleide nummer “To All The Ones That I Once Knew”. Het mooiste nummer naar ons gevoelen wordt opgespaard voor het einde van deze plaat met de knap gezongen song “Lights Out”.

In het 24 pagina’s tellende boekje wordt elke song ook nog eens mooi geïllustreerd door een tekening van Berry Sanders. Deze sfeervolle plaat is zeer zeker het beste werk tot op heden van Denvis en mag hopelijk wat deuren openen in het buitenland (= land buiten Nederland) voor deze Mr. Sympatico. “Join The Circus”: de volgende voorstelling mag meteen opnieuw beginnen. (valsam)

 

- 30 oktober: De Groene Engel – Oss

- 26 november: Iduna – Drachten

- 24 december: Melkweg – Amsterdam

 

 

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Drugmoney Records
Distr.: Bertus