DAVID VEST – ROCK A WHILE

Al bijna een halve eeuw maakt David Vest muziek. Vanaf een laadbak van een truck in Alabama tot aan concertzalen en festivals over de gehele wereld. De meeste mensen zullen David voornamelijk kennen van de vier jaar dat hij deel uit maakte van de Paul deLay Band (Paul deLay overleed helaas in 2007), maar zijn muzikale geschiedenis gaat veel verder terug. In de vijftiger jaren speelde David de piano voornamelijk in de jukejoints en op de zondagen speelde hij Gospelmuziek in de kerk. In de jaren zestig speelde hij onder andere met Big Joe Turner, Bill Black’s Combo en de Jimmy Dorsey Band. Na deze roerige jaren verhuisde David naar Nashville. Hier verscheen hij nog op de ‘Zeke Clements Sessies’ die werden georganiseerd door Scotty Moore, maar daarna verdween hij voor tien jaar van het toneel. In deze tien jaar gaf David les in het schrijven van gedichten en schreef hij er zelf ook een heleboel die vervolgens verschenen in de toonaangevende literaire bladen.

In 1980 maakte David, die inmiddels was uitgeweken naar Europa, een onverwachte come-back op het podium van een jazz festival in Transylvania. Dit optreden verscheen in verschillende landen op de televisie en hierdoor kreeg David de mogelijkheid om een eigen lp op te nemen. Deze lp “Heart Full Of Rock and Roll’ werd opgenomen in Boekarest met Roemeense muzikanten die onder leiding stonden van Johnny Raducanu. David keerde hierna weer terug naar Amerika en vestigde zich in Texas. Al snel voelde hij zich hier prima thuis en toerde hij met mensen als Lavelle White, Floyd Dixon en Jimmy T99 Nelson. In 1999 verhuisde David andermaal en deze keer belandde hij in Portland, waar hij met zijn eigen band ‘The Cannonballs’ ging optreden. Na dit avontuur sloot hij zich aan bij de Paul deLay Band.

Nu is er, na vijf jaar geen opnames te hebben gemaakt, dan eindelijk weer eens een cd uit van deze veteraan met de titel ‘Rock a While’. De titel van deze cd is tevens de titel van het openingsnummer. Een heerlijk stampend Rock ‘n’ Roll nummer, geheel in de stijl van Jerry Lee Lewis, waarin David zijn levensverhaal vertelt. In het volgende nummer ‘Blind Mule’ keert David terug naar de Country Blues en vertelt hij een verhaal dat hij weer via zijn vader kreeg te horen over een blinde ezel met een soort hondsdolheid. ‘Monklite in Vermouth’ is een ode aan Thelonius Monk en is op dezelfde vreemde manier gespeeld zoals wij die kennen van Monk. De stijl waarin David echter het best tot zijn recht komt, de Boogie-Woogie, is te horen in nummers als ‘Bad Little Boogie’, ‘Whiskey and Woman’ (John Lee Hooker), ‘I Got A Baby (Gene Vincent) en ‘It Don’t Make Sense’(Willie Dixon).

Al met al levert David een zeer afwisselende cd af waarop hij begeleid wordt door prima muzikanten waaronder Peter Dammann, Jeff Minnick and Dave Kahl, allemaal ex-muzikanten van de Paul delay Band.

Ruud Monde

 

Artiest info
Website  
 

Label: Criminal Records
Distr.: Sonic RendezVous