JIMMY DAWKINS - THE LERIC STORY

Liedjes schrijven, liedjes zingen, gedichten schrijven, kortverhalen schrijven en producer spelen: Andy Eppler slaagt er in om als deze activiteiten te combineren en ze daarenboven ook nog succesvol uit te voeren.

 Lubbock, Texas was de plaats waar hij het levenslicht zag. Het is een relatief klein stadje met zo’n 200.000 inwoners waar grote singer-songwriters zich thuis voelen en het was bovendien ook de geboorteplaats van o.a. Buddy Holly en de favoriete stek van Delbert McClinton, Joe Ely, Butch Hancock en Jimmie Dale Gilmore (aka ‘The Flatlanders’).

Er moet dus iets extra muzikaals in het leidingwater van Lubbock zitten want ook Andy Eppler heeft er al een drietal soloplaten opgenomen gedurende de voorbije 5 jaar: “There Is No Underground” (2007), het ‘spoken word’-album “Dark Places” (2008) en “Disease In The Heartland” (2009).

Samen met zijn vrouwtje Jessica - die een muzikaal verleden heeft bij de groep ‘Clandestine Amigo’ - vormt hij daarnaast ook nog het muzikale duo ‘The Prairie Scholars’ en heeft hij een eerste plaat onder die groepsnaam gelanceerd met “Strangers In The Modern Era’.

Op dit conceptalbum brengen ‘The Prairie Scholars’ tien door het echtpaar samen gecomponeerde folk- en folkrocksongs die hij en Jessica met de nodige passie en liefde samen inzingen. Het centrale thema van deze plaat is ontgoocheling en de moeilijke zoektocht naar een definitieve verblijfplaats voor hun rusteloze jonge zielen.

Dat ze niet de ambitie hebben om via deze plaat rijk te worden mag blijken uit het feit dat de geïnteresseerde muziekliefhebber de gehele plaat gratis kan downloaden op hun website en de bijhorende, niet altijd erg opbeurende songteksten kan u vinden op de website 

Als we u tot slot nog enkele nummers extra mogen aanbevelen, dan raden we u aan om eens van naderbij te gaan luisteren naar “The Kelly Boys”, “You and Me Now”, “The Open Road (Ballad Of Ronnie And Darla)” en het slotnummer “If You Don’t Feel Like Lovin’”.

 “Strangers In The Modern Era” is alweer een erg leuk klinkende cd van dit jonge echtpaar dat beschikt over bakken vol talent. Het zal dan waarschijnlijk ook niet erg lang meer duren vooraleer ze opnieuw met een vers muzikaal project op de proppen zullen komen. We zien het graag tegemoet.

(valsam)


 

 

 

 

Artiest info
Website  
 

CD BABY