EARTHMAN DOUBLEWOOD – BAD BLOOD

Mottow Sound is het muzikale kindje van Mathias Widtskiöld, een Zweedse audio-engineer die in hartje Brussel jong aanstormend talent een kans in de harde muziekbusiness wil geven door ze een plaat te laten opnemen in zijn studio. Eén van deze talenten is Gered Stowe, een door de wol geverfde singer-songwriter die zich achter de groepsnaam ‘Earthman Doublewood’ schuil houdt.

Na wat omzwervingen in diverse obscure bands gedurende de voorbije acht jaar besloot Gered Stowe om het nu solo te gaan wagen als folkartiest. Dat resulteerde in zijn debuutalbum ‘Bad Blood”, een 12 tracks tellende album met songs door Stowe geschreven en met de muzikale steun van multi-instrumentalist John Van Steenlandt, snarenvirtuoos Muzz Horn en wat extra gastmuzikanten in de opnamestudio voor het nageslacht vastgelegd.

De songs situeren zich voornamelijk in de Americana- en folkstijl en volgens de zanger zelf waren het artiesten als Roy Orbison, Johnny Cash en Tom Waits die hem bij het schrijven van deze nummers geïnspireerd hebben. De liedjes klinken sober en akoestisch en het specifieke stemgeluid van Gered Stowe kleurt ze op geheel eigen wijze in. 

Onze selectie songs uit dit album voor uw oriëntatie luidt als volgt: “Blue As Skies”, titeltrack “Bad Blood”, de romantische countryballad “Steaming Mess”, het sterk gezongen “When The Dreamer Dreams”, het in duet met zijn vriend Kris Dane gebrachte “Where The Lost Things Go” en de akoestische tracks “White Dresses” en het bluegrassy “Sun Voyager”.

Op woensdag 20 oktober kan u ‘Earthman Doublewood’ gratis live gaan beluisteren in de bar ‘The Marquee’, Rue St. Anne, 20-22 aan de Brusselse Grote Zavel waar hij zijn nieuwe cd aan het grote publiek zal komen voorstellen. Misschien gewoon eens doen indien u nog geen andere plannen had gemaakt voor die avond.

(valsam)

 

 

 

Artiest info
   
 

CD Baby

Label:  Mottow Sound Records