CHAZ DE PAOLO - BLUESTOPIA

Deze New Yorker was voorheen frontman van The Groundhogs Rhythm Section, een band die bestond uit muzikanten die eerder al zorgden voor de backing van onder meer John Lee Hooker, Jimmy Reed en Little Walter als The Hogs. Ook was er eind 2003 een Hendrix tribute festival in B.B Kings bluesclub in New York waar naast Chaz namen als Rick Derringer,Cornell Dupree and Larry Coryell aan meewerkten. Na de release van zijn debuut "Flirtin' With The Blues" die hierop volgde begon Chaz dan langzaam aan de uitbouw van zijn carriƩre als bluesgitarist, en nu is "Bluestopia" er, zijn vierde release ondertussen.

Met zijn negen tracks, waarvan 5 eigen nummers, klokt Chaz De Paolo's nieuwste cd af op net over 37 minuutjes. Niet direct een van de langste cd's die we de laatste maanden mochten ontvangen dus. Zal hij het gebrek aan kwantiteit goedmaken door de extra kwaliteit van zijn songs?

Wel, ontgoochelen doet Chaz zeker niet, de cd is zeer afwisselend van samenstelling, met een mooi evenwicht tussen blues en jazz. Met deskundige hulp van pianist Dave Maxwell en op mondharmonica Jason Ricci in de afsluiter "Slideadelica" (de beste track zonder meer), zijn de nummers stuk voor stuk boeiende voorbeelden van zijn kunnen. Zonder van een meesterwerk te spreken, hebben we hier te maken met een knappe bluesrelease, die voor het merendeel uit bluesrock tracks bestaat, met hier en daar wat ruimte voor jazzy elementen. Ondertussen volgen de tournees in de USA, Canada en Europa, met vooral Oost-Europese landen, elkaar op en met "Bluestopia" als visitekaartje zal zijn faam alleen maar groter worden binnenkort. Het mooie boogieritme van "No More Doggin", de akoestische delta slide geluiden in "Pearly Gates" en de langzame deep blues "Woman In A Black Dress" zorgen daar wel voor.

(RON)

 

 

 

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Blue Skunk Music