BRYAN WHITE – DUSTBOWL DREAMS

Nashville, Tennessee is de natuurlijke habitat van countryboy en singer-songwriter Bryan White. In 2006 had deze artiest nog een zes songs tellende ep op de markt gebracht onder de titel “My Christmas Project”. Maar nu geeft hij weer volop blijk van een actief muzikaal leven met zijn pas verschenen full-cd “Dustbowl Dreams”, zijn achtste studioalbum dat hij samen met Derek George heeft geproducet na een relatieve stilte van 10 jaar waarin hij zich intenser met zijn familie ging bezig houden.

Deze plaat wordt trouwens opgedragen aan zijn echtgenote Erika Page, een bekende actrice en de moeder van zijn twee zonen Justin en Jackson. De titeltrack draagt hij echter op aan zijn in 2006 overleden grootvader met wie hij meerdere fijne belevenissen heeft gehad in zijn kinder- en jeugdjaren.

De meeste songs zijn het resultaat van een samenwerking met andere componisten en muzikanten. Zo speelt de beroemde countryster Vince Gill op mandoline mee in de titelsong “Dustbowl Dreams” en speelt countryzanger en zijn grote muzikale voorbeeld Steve Wariner mee op gitaar in het met Bryan White samen gecomponeerde nummer “Hands Of Time”. Zijn liedjes op dit album horen dan ook thuis in dezelfde categorie als die van de twee net vermelde countryvedetten.

Bryan White werd door de jaren heen een gerenommeerde songschrijver, getuige daarvan zijn de vier nummer 1-hits die hij in de countryhitlijsten kon zingen en zijn samenwerking met o.a. LeAnn Rimes en Shania Twain met wie hij het nummer “From This Moment On” in 1998 in duetvorm tot in de top van de Amerikaanse hitparade zong.

De bezongen onderwerpen op deze nieuwe plaat gaan over diverse dingen die uit het dagelijkse leven gegrepen zijn en die de liefde en relaties in al zijn aspecten bezingen, naast het dwingende besef dat hij te allen tijde trouw aan zijn roots moet proberen te blijven.

We krijgen een aangenaam beluisterbare reeks melodieuze countrypopballads op “Dustbowl Dreams” waarbij naast de mooie titeltrack ook de songs “The Little Things”, “When You Come Around”, “Hands Of Time”, “Place to Come Home” en het aan zijn vrouwtje opgedragen sentimentele nummer “Erika’s Song” een speciale vermelding verdienen.

Het geheel van deze plaat klinkt wel zeer Amerikaans en dat zou wel een klein probleempje kunnen opleveren in Europa, maar als de songs goed genoeg zijn mag dat niet echt onoverkoombaar zijn.

(valsam)

 

 

 

 

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label:  Just A Pup Records

video