THE COMFORTERS – TWO PIECE ORCHESTRA

Pia en Jason Robbins zijn de stuwende krachten achter het folkduo ‘The Comforters’ uit het plaatsje Eugene in de Amerikaanse staat Oregon. Terwijl Pia zingt en piano speelt neemt Jason al de andere instrumenten die we op hun platen kunnen horen voor zijn rekening.

De melancholische en melodieuze liedjes die dit echtpaar ten gehore speelt behoren tot de ruime categorie van de easy-listening muziek. Hun debuutplaat “Transplants” werd in maart 2007 ook bij Rootstime bejubeld en de verwijzingen naar de zachte, kwetsbaar fragiele en ook wat sensuele stem van Pia Robbins zijn veelvuldig in die cd-recensie aanwezig.

Negen van de tien liedjes op dit nieuwe album zijn composities van het duo zelf terwijl “Redbird In The Rain” van ‘Dan Jones And The Squids’ uit diens 2007-cd “Totally Human” voortreffelijk gecoverd wordt. Pia zingt op een zeer relaxte wijze waardoor de songs stuk voor stuk iets rustgevend krijgen. Titeltrack “Two Piece Orchestra” heeft nog wat swing in zich, maar daarna wordt het tempo behoorlijk teruggedreven en krijgt de vocale prestatie van Pia Robbins nog meer aandacht toebedeeld.

Vergelijkingen met groepen als Cowboy Junkies, The Innocence Mission en The Cardigans zijn daarom dus ook niet helemaal onterecht. Anderzijds moeten we iets over halverwege toch wat vechten tegen een insluipend gevoel van verveling omdat de variatie in de nummers op dit album naar onze mening toch wat te beperkt blijft.

“Gibraltar” is één van onze favoriete liedjes op deze cd, naast het zachtjes rockende “Scenes From A Sleeping Car” en het emotionele, vooral akoestische liedje “Would It Break Your Heart?” Door zijn opzet is er nergens een ‘skip’-moment bij dit album maar wat meer afwisseling in de nummers zou de totale kwaliteit van “Two Piece Orchestra” ten goede zijn gekomen. Nu blijft dit vooral een aangenaam beluisterbaar nieuw plaatje van de heer en mevrouw Robbins.

(valsam)

 

 

 

 

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label:  Big Timbre Records