DAVID COPPA & SCRAPPLE - MAKE A CHANGE

David Coppa's bracht in 1995 zijn overtuigend debuut "Storm" uit. Nu, vijf jaar later is er de opvolger "Make A Change", waarin invloeden van Hendrix, SRV, en de drie Kings weer duidelijk terug te vinden zijn. Verfijnde bluesrock is namelijk het handelsmerk van deze jongen uit Philadelphia. Scrapple, met zijn broer Patrick op bas en drummer Ray "Ban" Williams, brengen ze in ware "powertrio" traditie shuffles, boogies en instrumentals met diep Texaanse roots.

Zoals we reeds zegden is de muziek op deze "Make A Change" zeer sterk beïnvloed door Stevie Ray Vaughan's sound. Natuurlijk denk je als recensent dan: weer niet opnieuw de zoveelste Hendrix en Stevie Ray-vaunnabee. Inderdaad, maar we moeten toegeven dat 't hier bijzonder goed gedaan is. Nummers als de religieus getinte titelsong, de uiterst knappe instrumental "Slow", die dan weer sterk herinnert aan het werk van een andere gitarist in dezelfde lijn, Robin Trower, maken indruk.  David is namelijk een gitarist met heel wat flair, die vooral in een song als  bijvoorbeeld "I believe" uitstekend op dreef is.

Een andere sterke song is "Longin' to be" een song die je met zijn meeslepende shuffle-beat onmiddellijk inpakt. Bovendien is David een behoorlijk zanger, en de spontaniteit van het geheel is ondermeer te danken aan de "live in studio" opnametechniek die gehanteerd werd voor deze cd. Kostenbesparend... en dankzij de crisis, gelukkig maar, weer terug meer en meer in gebruik. Houden zo, zouden we zeggen.

Met de regelmaat van een klok komen er wel van dit soort platen op ons bureel neerdwarrelen, meestal van de hand van jonge bluesgitaristen. Zoveel zelfs, dat er al lichte allergieverschijnselen optreden bij een eerste, vlugge beluistering van de meesten. Ditmaal bleven ze echter achterwege, dertien songs, die stuk voor stuk de echte bluesrock fan met voorliefde voor het betere gitaarwerk moeiteloos zullen weten te overtuigen.

 (RON)

 

 

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Blues4utooentertainment

video