JIM STEPHANSON – SAY GO

Ondanks het feit dat Jim Stephanson al meer dan 30 jaar meedraait in de muziekbusiness treedt hij nu pas op de voorgrond met zijn eerste soloplaat met daarop een serie zelf gecomponeerde songs. Zijn vele relaties in de muziekwereld lieten hem toe om een hele reeks topmuzikanten in de studio uit te nodigen voor de opname van zijn album “Say Go”. De bekendste instrumentalisten komen uit de legendarische rockband ‘NRBQ’ met Terry Adams op piano en keyboards (en co-producer van deze cd), bassist Joey Spampinato, drummer Tom Ardolino en de sindsdien overleden Steve Ferguson op gitaar.

De in Washington DC wonende Jim Stephanson was altijd actief in de lokale rootsmuziekscene en speelde in de voorbije decennia elektrische gitaar bij bluesbands als ‘Jimmy & The Blue Dogs’, ‘The Blue Rhythm Boys’ en bij country swingkwartet ‘Hillbilly Jazz’.

Op “Say Go” brengt Jim Stephanson een brede mix van rock, rockabilly en sixties geïnspireerde pop wat leidde tot een plaat met enkele hitgevoelige songs in de stijl van ‘Rockpile’-leden Dave Edmunds en Nick Lowe. Die oude rockers horen we vooral terug in de vlot wegswingende songs “You Won’t Ever Fall In Love Again”, “Mixed Up Mind” maar ook in de tragere nummers “Easy To Grow” en pedal steel countryballad “Girl Of My Dreams”.

De honkytonkpiano speelt de hoofdrol in temporocker “How About Now” dat wat op iets van Jerry Lee Lewis lijkt. Daarna vertoont het album een dipje tijdens het nummer “Before You Go”, het bluesy jazznummer “I Go For That” en rocksong “Make A Lot Of Noise”. Daartussenin zit wel nog een knappe coverversie van het door Joe Reisman geschreven instrumentale nummer “Joey’s Song” dat in 1959 een kleine hit was voor ‘Bill Haley And His Comets’.

Afgesloten wordt trouwens met nog een cover van een liedje dat zelfs al dateert uit 1924: het door ‘The Ray Miller Orchestra’ in 1925 in de hitlijsten gespeelde “I’ll See You In My Dreams”. Later werd dat nauwelijks anderhalve minuut durende liedje ook nog veelvuldig gecoverd, o.a. door Louis Armstrong, Pat Boone en Andy Williams.

Een onverdeeld succes durven we deze cd “Say Go” van Jim Stephanson niet echt noemen. Het ligt wel allemaal vrij vlot in het gehoor en je hoeft er zeker niet teveel bij na te denken, maar het gevoel dat er nog iets pittigs ontbreekt op dit album kunnen we niet helemaal onder stoelen of banken steken.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label:  Clang!
Info: Rob Forbes