LEOPOLD AND HIS FICTION – GOLDEN FRIENDS (Limited Edition EP)

Zanger-gitarist en frontman Daniel James, basgitariste Micayla Grace en drummer-organist Jon Sortland vormen samen het uit San Francisco stammende trio ‘Leopold And His Fiction’. Zij brengen met “Golden Friends” een ‘limited edition’-single uit als voorbode voor een binnenkort te verschijnen derde full-cd die zal geproduceerd worden door Devendra Banhart en 'Pernice Brothers'-producer Thom Monahan.

De titel van deze single is dus “Golden Friends” en ook het nummer “Throne” was eerder nog niet op plaat verschenen. Deze twee nummers hebben ze voor deze ep-release aangevuld met vier songs uit hun twee eerder uitgebrachte platen: “Miss Manipulation” en “Promise To Reality” zijn tracks uit hun titelloze debuutplaat uit 2006 en “Ain’t No Surprise” en “Mean Ol’ Train” stonden op hun begin 2009 uitgebrachte cd “Ain’t No Surprise”.

‘Leopold And His Fiction’ brengen rocksongs met flinke referenties naar de country- en folkmuziek. De verwijzingen in de vakpers liegen er dan ook niet om via vergelijkingen met o.a. ‘White Stripes’ en hun frontman Jack White, zeker ook omdat hun op de jaren ’60 en ’70 geïnspireerde sound net als bij de ‘witgestreepten’ niet perfect geboetseerd hoeft te worden in de studio en soms zelfs vrij rauw over blijkt te komen. De twangende gitaar van Daniel James lijkt af en toe zelfs wat verloren gelopen te zijn tijdens de opnamen van de songs en zijn stem zweeft enkele keren ijl in het rond.

Wij zijn door deze single alvast nieuwsgierig geworden naar wat ‘Leopold And His Fiction’ ons op hun binnenkort te verschijnen derde album te bieden zullen hebben. Nog hoeveel nachten slapen voor we die nieuwe cd zullen kunnen beluisteren?

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

Label:  Native Fiction Records
Info: Green Light Go

video