ELEVEN BONES – FOUR DAY MARCH (EP)

We hebben hier een leuk ep-tje aangekregen van een nieuwe rock‘n’rollformatie uit Austin, Texas. Melodievriendelijke gitaarrock samengevat in zes tracks op het album “Four Day March” van de uit zes leden bestaande band ‘Eleven Bones’.

Interessant gegeven hierbij is dat de 6 nummers door drie verschillende zangers worden vertolkt. De officiële leadzanger Dub Miller neemt de liedjes “Forget” en” Losers” voor zijn rekening, terwijl voormalige rodeorijdster Meagan Jones de songs “Paranoia” (met een heel koor aan zingende gasten) en rockballad “How Long” vertolkt en multi-instrumentalist Matt Skinner “Don’t Want To Fall” en “Wild & Unholy” - onze favoriete song uit deze cd - al zingend tot een goed einde brengt.

Constante in alle songs is de vlotte rockmuziek en steeds terugkerende gitaarriffs die tot een hitgevoelige melodie werden samengesmolten. Al de nummers op deze plaat zijn perfect radiogeschikt en de band zou via deze weg dan ook snel aan naambekendheid moeten kunnen winnen.

Alle groepsleden hebben een uitgebreid individueel curriculum vitae in de muziek op hun naam staan en zien ’11 Bones” dan ook meer als een zijproject dat misschien ooit toch ook nog eens tot een volwaardige studioplaat zal gaan leiden.

De groepsnaam is er eigenlijk gekomen nadat de bandleden er in geslaagd waren om tijdens één enkele Europese tournee in 2009 samen elf breuken in diverse beenderen te realiseren. Ondertussen zijn deze wonden echter geheeld en kunnen ’11 Bones’ opnieuw gaan touren om hun kersverse album “Four Day March” uitgebreid te promoten.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

video