TEXAS RENEGADE – LONESTAR GIRL

‘Lonestar Girl’ is de lang verwachte opvolger van de in 2005 uitgekomen live cd ‘That’s Life’ van de Nederlandse country formatie ‘Texas Renegade’. Deze in 1997 opgerichte band heeft over belangstelling niets te klagen. Zo stonden zij al op vele podia in verschillende Europese landen. Zelf beschrijven zij hun muziek als echte Amerikaanse Country. Op hun live repertoire staan naast uiteraard hun zelf geschreven stukken covers van onder andere  Merle Haggard, Johnny Cash, Dale Watson, Gart Brooks, George Strait, George Jones en James Intveld. De band telt maar liefst zes leden en op deze cd worden zij ook nog eens bijgestaan door een aantal goede gastmuzikanten. Veertien nummers telt dit schijfje en het merendeel hiervan is zelf geschreven. Een leuk detail hierbij is dat de teksten van maar liefst vijf nummers geschreven zijn door Miranda (geen lid van de band), de vrouw van gitarist Henk Heikamp.

De cd opent met het titelnummer ‘Lonestar Girl’, een nummer waarin twee mannen strijden om de gunsten van deze dame. Na dit rustig voort kabbelende openingsnummer krijgt de muziek meer vaart als het nummer met de naam van de band zelf ‘Texas Renegade’ wordt ingezet. Met de lekker rollende pianoklanken van gastmuzikant Ton van Leeuwen en de heerlijke pedal steel geluiden van Bert Vreuls krijgt dit nummer precies waarom het vraagt. ‘I’m A Man Of Constant Sorrow’ is de eerste cover die langs komt. Dit nummer zou in 1913 geschreven zijn door ene Dick Burnett, een bijna blinde violist uit Kentucky, maar helemaal zeker is dit echter niet. Het nummer kreeg bekendheid door de uitvoering in de film ‘O Brother Where Art Thou?’. Ik moet zeggen dat de uitvoering van Texas Renegade zeer geloofwaardig en authentiek klinkt. Uiteraard bevat het album ook een aantal mooie ballads. Goede voorbeelden hiervan zijn ‘Speed Of Life’, ‘Remember When’ van Allan Jackson en ‘Close Your Eyes’.

Voor mij als recensist is het natuurlijk altijd een pluspunt wanneer er op een cd die ik moet beschrijven ook nog één van mijn eigen favoriete country nummers staat namelijk ‘Luckenbach Texas’. Ook dit nummer blijft hier zijn kracht behouden mede door het warme stemgeluid van zanger Jeroen van Welie. Als je graag luistert naar eerlijke country muziek dan zal deze cd je zeker gaan bevallen.

Ruud Monde

 

Artiest info
Website  
 

Label: Continental Record Services
Distr.: Munich Records