THE FAMOUS – COME HOME TO ME

Zanger Laurence Scott en gitarist Victor Barclay staan in voor het componeerwerk bij het uit San Francisco afkomstige kwartet ‘The Famous’. Bassist G.D. Hensley en drummer Chris Fruhauf completeren de band die de muziekgenres rock, country en punk in hun songs probeert te verzoenen. Hun debuutplaat “Light, Sweet Crude” verdween nogal snel in de soldenbakken maar ‘The Famous’ proberen hun groepsnaam alsnog waar te maken via een tweede studioplaat “Come Home To Me” die onlangs op de markt kwam.

Ook op deze cd horen we opnieuw vrij ruw en direct gitaarspel met dito zang, maar enkele songs lijken toch wat meer geboetseerd en gepolijst te zijn dan de nummers op hun eerste plaat. Liedjes als “Moving On”, “Every Day” en het instrumentale “Under The Stars” op het einde van deze plaat laten zelfs het klagende geluid van een pedal steel horen die hier bespeeld wordt door gastmuzikant Joe Goldmark.

Countryrockers “Without You” en “Perspicacious” hebben daarenboven een hoge graad van radiovriendelijke hitgevoeligheid in zich. De titeltrack “Come Home To Me” combineert elementen uit de New Orleans jazzmuziek met countryblues. ‘The Famous’ worden in de pers dan ook terecht vergeleken met bands als ‘The Old 97’s’ en ‘Uncle Tupelo’. Gitaarrockers als “Mano Negra” en “Cold Tonight” en de catchy twanggitaar in “Happy” zorgen voor de nodige variatie in de songs op dit album dat zich in zijn geheel laat analyseren als een vlot beluisterbare plaat met enkele uitschieters.

Daarmee verzamelen de jongens van ‘The Famous’ voldoende krediet voor een volgende plaat waarmee ze hun continue groei in dit genre zullen moeten bevestigen.

(valsam)

 

 

 

 

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby