SHERRY AUSTIN – LOVE STILL REMAINS

Het derde album van Sherry Austin is een eerbetoon geworden aan een wel heel bijzondere folkzangeres, namelijk Kate Wolf. Kate Wolf was als zangeres actief vanaf het midden van de jaren zeventig en overleed op een veel te jonge leeftijd in 1986. Haar biografie is te vinden op www.katewolf.com. Nog elk jaar organiseren haar vrienden en nabestaanden het ‘Kate Wolf Memorial Music Festival’. Het was in het jaar 2000 dat Sherry met een vriend het festival bezocht.. Tijdens het festival sloeg de liefdesvonk tussen haar en de vriend over. Sherry was al jaren lang een bewonderaarster van de muziek van Kate, maar deze gebeurtenis maakte haar helemaal speciaal.

De cd bevat naast een aantal bekende nummers van Kate ook een aantal minder bekende nummers uit haar repertoire. Er staan zelfs twee nummers op, ‘November Moon’ en ‘Tonight You Loved The Memories out Of Me’, waarvan alleen de teksten door Kate waren geschreven, maar nooit door haar waren voorzien van muziek. In de geest van Kate besloot Sherry hier zelf de muziek voor te schrijven. Ook staat het nummer ‘Winter Comes on Slow’ op de cd waarvan Sherry zelf de tekst en de muziek schreef. Dit nummer zou zeker niet hebben misstaan op Kate’s repertoire. Twee nummers ‘Red Tail Hawk’ en ‘Telluride’ zijn niet van Kate’s hand, maar stonden wel altijd op haar setlijst.

De liefde die Sherry voelt voor de muziek van Kate is op deze cd goed te horen. De pareltjes van Kate zijn ook in de handen van Sherry pareltjes gebleven. Zelfs de prachtige bewerking van ‘Red Tail Hawk’ die Kate opnam heeft zeker door de bijdrage van gitarist Rick Shea niets in schoonheid ingeboet. Dit nummer opent deze cd, maar is tevens ook in een instrumentale versie de afsluiter van de cd. Ook op ‘Telluride’ levert Rick Shea een prachtige bijdrage, maar nu op pedal steel gitaar en mandoline. Op sommige van Kate’s nummers verlaat zij het pad van de folk en gaat het over naar country of naar wat nu onder de naam Americana te boek zou staan.

Slechte nummers kent deze cd niet, wel heel veel hoogtepunten. Al met al een cd die bij mij hoog komt te staan in mijn eindlijstje van verschenen cd’s in 2010.

Ruud Monde

 

 

 

 

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Barking Topiary records

video