HEART – RED VELVET CAR

Tijd voor een portie nostalgie met het album “Red Velvet Car” van de zusjes Ann en Nancy Wilson uit Seattle, beter gekend bij het muziekminnende publiek als de groep ‘Heart’. In de jaren ’70 waren ze niet uit de hitparades weg te branden en ik beken met graagte dat de 45 toeren vinylplaten van hun hits “Crazy On You”, “Magic Man” en “Barracuda” nog steeds mooi in mijn collectie zitten opgeborgen.

‘Heart’ was een hardrockgroep met enkel vrouwen, iets wat tot dan toe nog niet vertoond was. De Wilson scheurden even hard met hun gitaren als hun mannelijke collega’s en bleven dat ook in de jaren ’80 en ’90 doen toen het grote succes uitbleef maar hun trouwe publiek nog altijd voor volle concertzalen bleef zorgen. Een wereldwijde verkoop van meer dan 35 miljoen platen getuigt van het permanente succes van deze band.

Ann en Nancy Wilson brengen na het zes jaar geleden als laatste verschenen ‘Heart’-album “Jupiter Darling” met “Red Velvet Car” een nieuwe studioplaat uit met tien tracks en voegen er voor de Europese markt nog twee mooie extra bonustracks aan toe. De rockstem is wat ouder geworden en de snoeiharde gitaarrock heeft plaats gemaakt voor wat meer melodieuze rockballads en akoestisch vaak gebruikte instrumenten krijgen ook hier een meer prominente plaats. Maar de herkenbaarheid van een ‘Heart’-song is in alle tien tracks nog steeds duidelijk aanwezig.

De productie van “Red Velvet Car” was in handen van Ben Mink die eerder ook Ann Wilson’s soloplaat “Hope & Glory” uit 2007 had geproduceerd. Hij zorgde er voor dat de stem van Ann en de multi-instrumentaliste in Nancy op deze nieuwe cd volledig tot hun recht konden komen.

Onze voorkeurnummers zijn opener “There You Go”, het melodieuze “Hey You”, het zeemzoete “Sunflower” en de akoestische ballads “Red Velvet Car” en het emotionele “Sand” over het einde van een relatie en het daar bijhorende gevoel van verlies. Het als eerste single uitgebrachte “WTF” is echter een meer traditionele rocker met het ‘Heart’-gitaargeluid van meer dan 30 jaar geleden.

Volgend jaar gaan deze dames op een uitgebreide tournee doorheen Europa en Amerika. Ze rekenen er daarbij op dat hun mee ouder wordende publiek ook nu weer massaal zal opduiken voor een avond professioneel rockwerk en zeker ook nostalgische terugblikken op hun succesperiode in de jaren ‘70.

(valsam)

 

 

 

 

Artiest info
Website  
 

Label:  Eagle Records
Distr. : PIAS

video