TEXAS TEA – THE JUNKSHIP RECORDINGS

“Texas Tea” is de naam van een Australisch duo alt-countrymuzikanten uit Brisbane, met name Kate Jacobson en Benjamin P. Dougherty. Ze debuteerden in 2006 met het album “Take A Sip” waaruit 2 singles in de lokale hitparades terecht kwamen. Andere tracks uit dat album kwamen nadien ook nog op de soundtrack van films terecht.

In de zomer van 2008 waren ze beiden te vinden in de Australische ‘Junkship Studio’ waar ze een elf songs tellende plaat opnamen die ze toepasselijk “The Junkship Recordings” noemden. Een paar gastmuzikanten werden voor wat assistentie uitgenodigd maar Kate en Benjamin bespeelden zelf alle belangrijkste instrumenten in de studio. Voor de leadzang wisselen ze elkaar voortdurend af tussen de verschillende songs op deze cd.

Tien van de 11 nummers op “The Junkship Recordings” waren eigen composities en de ene coversong waar ze zich aan waagden was “Raining Pleasure”, een nummer van The Triffids. Het album begint met “Cane Farmer’s Song”, een spiritueel a capella gezongen gebed van suikerrietboeren om eindelijk wat regen te krijgen. “Kiss Me Gently” is het volgende nummer: een trage tegelplakker waarbij wij vergelijkingspunten zien opduiken met ‘Cowboy Junkies’ en ‘Mazzy Star’.

Andere nummers die ons wat sterker aanspreken zijn “Autumn”, het cynische liefdesliedje “Don’t Believe In Jesus”, “The Ferry Song” waarin Benjamin zingt over een langzame wegzinkende relatie en “Billy”, een door Kate gezongen uptempo liedje over het verlies van een geliefde.

‘Texas Tea’ kende vorig jaar een relatief groot succes met dit album in Australië en mocht wat voorprogramma’s verzorgen voor o.a. ‘Iron And Wine’, ‘The Handsome Family’ en ‘The Mountain Goats’. Voldoende argumenten blijkbaar om platenlabel ‘Plus One Records’ tot een internationale release van het album te bewegen. Aan u om te beoordelen of dit duo ook in Europa succesvol wordt.

(valsam)

 

 

 

 

 

Artiest info
   
 

CD Baby

Label:  Plus One Records
Distr: SonicrendezVous