BOB CORRITORE AND FRIENDS - HARMONICA BLUES

Hij staat bekend als een uitstekend mondharmonicaspeler maar is tevens een zeer belangrijk bluesarchivaris. Wekelijks ontvangen wij bij Rootstime zijn nieuwsbrieven in verband met alles wat er reilt en zeilt in de blueswereld. Nieuwe releases, belangrijke concerten en gebeurtenissen, en natuurlijk ook de onvermijdelijke overlijdens van bluesgrootheden, Bob is de eerste om ons bluesgeïnteresseerden op de hoogte te houden.

Op zijn nieuwe cd is hij beide tegelijk, want deze cd bevat opnames van zijn ontmoetingen met bluescoryfeeën doorheen de jaren. Oorspronkelijk bedoeld als opnames voor zijn radioprogramma, was zijn nieuwe label, het befaamde Delta Groove, bereid om ze nu ook op cd te zetten, iets wat wij ten zeerste toejuichen. Het gaat hier immers om opnames van Bob samen met mensen als Koko Taylor, Little Milton, Robert Lockwood Jr., Pinetop Perkins, Nappy Brown en nog een heleboel grote namen.

Niet alleen de oudere pioniers, waarvan enkelen niet meer onder ons zijn, maar ook de jongere generatie komt aan bod, met namen als Kid Ramos, Chris James & Patrick Rynn en zoveel anderen. Het resultaat is een pracht van een cd, met  Bob's heerlijke bluesharp die als rode draad doorheen de schitterende opnames loopt die dateren van 1989 tot 2009. 

Bob Corritore ademt gewoon blues (iets wat mooi meegenomen is als je toevallig mondharmonica speelt natuurlijk). Meer dan twintig jaar maakt hij nu zijn radioshow "Those Lowdown Blues" op KJZZ radio in Arizona, een van de belangrijkste bluesradio shows ter wereld. Bovendien zorgt hij ook voor live entertainment met zijn befaamde  "Rhythm Room" in Phoenix. Maar dit zijn slechts nevenactiviteiten van deze veelzijdige man, op de eerste plaats is hij natuurlijk een groot muzikant, en daarvan kun je hier volop overtuigen.

Buiten het feit dat het een prima plaat is, kunnen we ook  de zijn belangrijkheid aanhalen, omdat het opnames bevat van enkele bluesgroten op het einde van hun leven, zoals Koko Taylor en Nappy Brown. Liefhebbers van authentieke Delta en Chicago blues, met de nadruk op harmonica kunnen hier dus niet omheen.

(RON)

 

Artiest info
Website  
 

Label: Delta Groove
Distr.: Coast To Coast

video