THE JIM JONES REVUE – BURNING YOUR HOUSE DOWN

Het in 2007 in London opgerichte vijftal ‘The Jim Jones Revue’ is een garage rockband met ex-‘Thee Hypnotics’ frontman Jim Jones als stuwende leider. Hun muziek is een mix van sixties rock, stijl Little Richard en Eddie Cochran, met punkerige rock à la Stooges en heavy metal zoals Motörhead die pleegt te brengen.

Of er dan ook nog perfect juist gezongen moet worden is een bijkomstige vraag. Het belangrijkste is het hoge entertainmentgehalte van de groep en de hoeveelheid ‘fun’ die ze live op het podium kunnen brengen. In 2008 brachten ze een eerste titelloze album uit. Een jaar later verscheen de cd “Here To Save Your Soul”, een collectie van hun tot dan toe uitgebrachte singles en B-kantjes.

Met de nieuwste cd “Burning Your House Down” wordt opnieuw een pure studioplaat uitgebracht waarop het rauwe live aspect van de songs knap behouden blijft. ‘The Jim Jones Revue’ serveert elf eigen composities die meestal een 3 minuten-bovengrens hebben op 3 nummers na. We horen vooral stevige punkrock met scherpe gitaren, drums en bas aangevuld met schreeuwerige zang, zoals het echte punkers betaamt. Songs als “Dishonest John”, “”Foghorn”, “Burning Your House Down” en “Killin’ Spree” zijn ruw en rauw maar rock’n’rollen als de pest.

De eerste single uit dit album is “High Horse” en klinkt als Robert Gordon’s “Red Hot”, een rock’n’roller eerste klas met aan Jerry Lee Lewis of Little Richard ontleend honky tonk pianogetokkel. “Stop The People” staat helemaal achteraan de tracklist van deze cd en hoort in ditzelfde bedje sixtiesrock te liggen.

Er wordt nergens op een gitaarriff teveel of te weinig gekeken en de zweterige, opzwepende sound doet ons afvragen of dit nog wel allemaal gezond is voor ons heren op leeftijd. Ik denk dat ze bij live optredens toch ergens een wat rustigere ballad moeten inschuiven om de gehele energieke set met z’n allen te overleven.

Als we u zouden vertellen dat het album “Burning Your House Down” ergens eind jaren ’50 - begin jaren ’60 was opgenomen zou u bij beluistering allicht niet aan onze informatie gaan twijfelen. Maar we weten nu natuurlijk wel beter: deze rock’n’roll stamt uit het gezegende jaar 2010. Vandaar dat ‘The Jim Jones Revue” heel wat huidige rockiconen zoals Jack White (White Stripes), Mick Jones (The Clash) en Noel Gallagher (Oasis) tot hun fans mogen rekenen.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

Label:  Punk Rock Blues Records
Distr. : PIAS

video