MY JERUSALEM – GONE FOR GOOD

“My Jerusalem” is de groepsnaam van een pas opgericht Amerikaans muzikaal collectief uit New Orleans. Nog maar enkele maanden geleden sloegen singer-songwriter Jeff Klein en gitarist Dave Rosser, beiden lid van ‘The Twilight Singers’ - de band waarvan zanger Greg Dulli met Mark Lanegan in het project ‘The Gutter Twins’ stapte - de handen in elkaar met Rick G. Nelson III (violist en cellist bij ‘Polyphonic Spree’), Ashley Dzerigian (bassist bij ‘Great Northern’) en Cully Symington (drummer van ‘Bishop Allen’).

Samen besloten ze om met “My Jerusalem” dark en dirty indierockmuziek te gaan brengen. In maart verscheen hun eerste ep onder de titel “Without Feathers” met daarop de nogal luide single “Sweet Chariot” en nu is er een eerste’ full-cd met “Gone For Good”.

Daarop 12 composities waaronder “Sweet Chariot” en het uptempoliedje “Remember Everything”, twee songs die dus ook op de debuut-ep stonden en tien nieuwe nummers die vooral uit de pen van zanger en songschrijver Jeff Klein waren ontsproten.

Het album begint met een knappe, catchy popballad “Valley Of Casualties”. Andere bevallig klinkende nummers zijn het wat mysterieus gebrachte “Gone For Good”, de donkere ballad “Poison The Truth”, de op Mark Lanegan-wijze gezongen ballad “Hit The Lights’, ‘Farewell’ en “Love You When You Leave”, ons favoriete nummer uit “Gone For Good” dat ook als eerste officiële single uit deze cd zal worden gelicht.

We verwachten niet echt dat ‘My Jerusalem’ de status van ‘The Gutter Twins’ zal evenaren maar terwijl baasje Greg Dully zich buiten ‘The Twilight Singers’ zit te vermaken heeft collega Jeff Klein niet besloten om op zijn lauweren te gaan rusten maar ook zelf aan een muzikaal project te gaan werken.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

Label:  One Little Indian Records
Distr. : Bertus