RONNIE WOOD – I FEEL LIKE PLAYING

 Moeten we Ronnie Wood nog aan u voorstellen? Deze Engelse rockgitarist en bassist beroert de snaren gedurende zowat zijn hele leven in twee topgroepen uit de hedendaagse muziekgeschiedenis, te weten ‘The Jeff Beck Group’ (van 1968 tot 1975) en ‘The Rolling Stones’ (van 1975 tot op heden). Zijn speelstijl op slide gitaar, lap steel gitaar en pedal steel gitaar is wereldwijd vermaard en door de zeer karakteristieke stijl ook gemakkelijk te herkennen.

De in 1947 geboren muzikant begon zijn carrière in 1964 toen hij gitaar ging spelen bij de formatie ‘The Birds’. Via ‘The Jeff Beck Group’, ‘The Faces’ en een aantal jaren solowerk belandde Ronnie Wood uiteindelijk bij ‘The Rolling Stones’ via zijn vriend sinds jaren Keith Richards. Hij kwam er de pas vertrokken Mick Taylor vervangen en zit 35 jaren later nog altijd in deze supergroep bejaarde rockers.

Enkele huwelijken, 4 officiële kinderen, zijn gekende voorliefde voor zéér jonge meisjes en heel wat ‘rehabs’ wegens drank- en drugsproblemen later zien we dat deze 63-jarige rocker in hart en nieren er nog steeds heel stevig bij staat als het op zingen en songschrijven aankomt.

Eind 2001 verscheen Ronnie Wood’s laatste soloplaat “Not For Beginners” en nu kunnen we eindelijk een opvolger begroeten met “I Feel Like Playing” waarvoor hij een keur aan topmuzikanten rondom zich verzamelde in de studio voor gastoptredens.

Slash (Guns N’ Roses & Velvet Revolver) speelt gitaar op 5 van de 12 songs op deze cd, Jim Keltner drumt op 7 tracks, Flea (Red Hot Chili Peppers) speelt basgitaar op 3 songs, Ian McLagan (Small Faces, The Faces) beroert de keyboards in 5 liedjes, Billy Gibbons (ZZ Top) hanteert de gitaar op 2 songs, Soullegende Bobby Womack verzorgt heerlijke backing vocals bij 4 liedjes en countryster Kris Kristofferson zingt mee op het prachtige nummer “I Gotta See”.

De eerste single die uit dit album zal worden getrokken is het op Stonesiaanse wijze rockende “Lucky Man”. De meeste nummers rocken trouwens stevig en laten het scherpe gitaarspel van Ronnie Wood regelmatig op het voorplan treden. “Fancy Pants” is een bluesrocker met grote klasse. “100%” en “Tell Me Something” vertonen duidelijke invloeden van zijn werk bij de Stones. En de ballads “Why You Wanna Go And Do A Thing Like That” waarop hij zingt als Bob Dylan, “I Gotta See” en “Forever” tonen aan dat Ronnie Wood ook sterk uit de hoek kan komen in tragere nummers. Met het liedje “Sweetness My Weakness” gaat hij zelfs even de reggaetour op, een muzikale omgeving waar hij in het verleden nog niet zo vaak heeft vertoefd.

Opmerkelijk is ook dat het schilderstalent in Ronnie Wood - die eveneens 3 boeken geschreven heeft - hier ook geëtaleerd wordt want hij schilderde de kleurrijke hoes van deze nieuwe plaat. Vanaf 27 september is “I Feel Like Playing” ook voor u beschikbaar in de cd-winkel. Het aftellen kan beginnen.

(valsam)

 


 

Artiest info
Website  
 

Label:  Eagle Records
Distr. : PIAS

video