STONEHONEY – THE CEDAR CREEK SESSIONS

Shawn Davis, Phil Hurley, David Phenicie en Nick Randolph hebben elk een solocarrière te onderhouden maar vormen daarnaast ook de kern van ‘Stonehoney’, een Americanaformatie uit Austin, Texas, de hoofdstad van de livemuziek. Deze groep heeft zich dan ook razendsnel een stevige live reputatie toegeëigend in de voorbije maanden.

Vorig jaar in april gingen ze voor vier dagen de ‘Cedar Creek Recording Studios’ in Austin bezetten en speelden er zo’n 40 zelf gecomponeerde nummers live in op tape met ‘Music Road Records’-eigenaar Fred Remmert als opnameleider en producer. Geen elektronische snufjes of vijl- en schaafwerk, gewoon recht voor de raap live samenspel. Voor een aantal tracks werd een beroep gedaan op gastmuzikanten die o.a. op drums, piano, pedal steel en orgel kwamen meespelen.

Uit de 40 songs die gespeeld werden selecteerde de band 14 nummers voor hun debuutalbum “The Cedar Creek Sessions” dat we hier nu voor u mogen recenseren. ‘Stonehoney’ heeft eigenlijk geen echte leadzanger en frontman want de 4 leden wisselen elkaar vlotjes af aan de hoofdmicrofoon. Zo ook voor het componeerwerk van de songs: iedereen levert zijn persoonlijke bijdrage aan songs af.

De liedjes variëren en mixen Americana, folk en rockmuziek waardoor er meer dan voldoende afwisseling te horen is op dit album. Via de song “Two Years Down” wordt met een stevige rocker begonnen, waarna de eerste countryballad “Headlight On A Midnight Train” op ons wordt losgelaten. Qua sound vallen de invloeden van bands als Buffalo Springfield, The Band, Crosby, Stills, Nash & Young en The Eagles waar te nemen in de melodieuze, catchy songs die weliswaar in een wat moderner rootsy kleedje werden gestoken en waarin de harmonieuze samenzang een vaak terugkerend gegeven is.

Een korte selectie van favoriete songs uit “The Cedar Creek Sessions” brengt ons bij poprocker “I Don’t Wanna Go Home”, de ballad “Good As Gone”, “Feels Like Home” en de obligatoire liefdesliedjes “Dance With You Tonight” en “Little Angel”. Alle 14 nummers op dit album zijn sterke Americana-composities, geschreven door vier heren die de songwriterskunst allen perfect onder de knie hebben.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

Label:  Music Road Records
Info: Lotos Nile Media