BILL PARKER – TEXAS TALES, VOL. 1

Bill Parker is een muzikant die zijn activiteiten heeft toegespitst op het brengen van traditionele Amerikaanse muziekstijlen als rock’n’roll, country en folk. Zijn teksten zijn vaak autobiografisch of alleszins dicht bij de realiteit van elke dag. Sinds 1992 brengt hij met de regelmaat van een klok nieuwe platen uit en zijn hier besproken album “Texas Tales, Vol. 1” was het elfde in rij.

De originele releasedatum van die plaat was 2008 maar wordt nu ook in Europa uitgebracht met als primair doel deze artiest hier wat extra promotie te bezorgen. In Amerika heeft hij nadien nog twee nieuwe albums uitgebracht met “Sounds Like Mono” in 2009 en “Songs For No One” in 2010.

Al sinds zijn jeugdjaren werd Bill Parker muzikaal beïnvloed door wat hij thuis op de radio hoorde. De muziek van populaire bands als Led Zeppelin, The Kinks, The Band, The Byrds, The Beatles en The Rolling Stones was nadien in zowat al zijn werk terug te horen. Toen hij na zijn schooltijd van Illinois verhuisde naar Texas kwam hij daar bovendien terecht in de wereld van de countrymuziek die ook een behoorlijke invloed op zijn werk als songschrijver zou gaan hebben.

“Texas Tales, Vol. 1” bestaat uit twaalf eigen composities die variëren tussen ballads met zeemzoete liefdesliedjes, droevige verhalen over gebroken harten en wat meer uptempo rocknummers. Bij de tracks die ons het best zijn bijgebleven vermelden we graag het intieme “I Thought I Heard You Call My Name”, de Americana-ballad “That Dress Suits You Fine”, “I May Not Be An Angel”, de aan Waylon Jennings herinnerende countryrocknummers “Another Drink” en “Livin’ Small Lovin’ Large”, het bluesy “Nothin’ But Fine” en de funky rocksong “Funky In The Bunkhouse”.

De rootsmuzikant in Bill Parker brengt op dit album niets wat we niet van hem verwacht hadden maar anderzijds zijn de songs op “Texas Tales, Vol. 1” voor hen die deze artiest nog niet kenden als een aangename kennismaking met zijn werk te omschrijven.

(valsam)
“Roots musician Bill Parker is not presenting any real unexpected surprises on ‘Texas Tales Vol. 1’ but this album does create an interesting tool and opportunity for fans of rootsy folkmusic that did not yet know him to become acquainted with his songs.”
– www.rootstime.be

 

 

 

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Bopadu Records
Info: Hemifran