BRUCE BRITTAIN – MORE TO LOVE

Toen de in Oklahoma geboren singer-songwriter Bruce Brittain in 2007 zijn album “Blue Sunday” uitbracht maakten we voor het eerst kennis met de Americana-sound van deze momenteel in Atlanta, Georgia wonende muzikant. Hij kreeg de muziekmicrobe via de liedjes van Buddy Holly, Carl Perkins en Gene Vincent die de legendarische dj Wolfman Jack op de radio pleegde te draaien toen Bruce Brittain als kind aan het toestel gekluisterd lag.

Hij was amper 12 jaar oud toen hij in zijn eerste rock’n’rollband gitaar speelde. In de sixties schoof hij op in de richting van de country- en folkmuziek en bracht hij liedjes in de stijl van James Taylor en Carol King. In de volgende jaren vonden ook de invloeden van de Americana en R&B hun weg in zijn songs en besteedde hij meer aandacht aan de kwaliteit van zijn liedjesteksten.

Alle onderwerpen kunnen aan bod komen in zijn songs en zijn rijke levenservaring dient als basis voor het vinden van dingen waarover hij zijn mening in de liedjes kan ventileren. Zo was het feit dat Atlanta in Amerika werd uitgeroepen tot 2e dikste stad van het land de inspiratiebron voor het bluesnummer “More To Love” en in “Woman Of A Certain Age” beschrijft hij hoe oudere vrouwen door hun ‘savoir vivre’ een heel andere vorm van aantrekkingskracht kunnen creëren.

Hij schopt ook regelmatig om zich heen zoals in “Never Met A Hero Yet” waarin hij op geheel eigen wijze afrekent met pseudovedetten en in de cynische humor over geldverspilling in “She’ll Spend Your Money”. “Your One And Mostly”, “Can’t Be” en “Bring Me To My Knees” rocken daarbij behoorlijk vlotjes en complexloos weg.

Het liefdevolle “Friday Afternoon”, het rustige Americanageluid in “Sundown In Sun City” en de oprechte romantiek in “Look Who’s Standing Here” laten tenslotte horen dat deze door de wol geverfde Bruce Brittain als muzikant van meerdere markten thuis is.

(valsam)
“The rich experiences in his lifetime have helped Bruce Brittain to write meaningful songs about things that move him and about things that upset him. Both subjects are well covered by the songs on his latest album ‘More to Love’ which shows that this troubadour is skilled in many different music styles.”
– www.rootstime.be

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Wisdom River Records
Info: Hemifran