THE CEDARSQUEEZERS – EL CHUPACABRA

Acht jaar geleden begonnen een aantal ervaren Texaanse muzikanten met het uitwisselen en spelen van zelf geschreven nummers. Dit groeide al snel uit tot jamsessies die georganiseerd werden in een grote schuur waarin een podium was gebouwd. Iedereen die een instrument bespeelde was welkom. Deze sessies maakte het bandjesgevoel van deze muzikanten weer los en al snel werd besloten om toch maar weer een band te gaan formeren. Na een aantal personeelswisselingen door de jaren heen kwam men uiteindelijk tot een vaste bezetting en waren ‘The Cedarsqueezers’ geboren. De band bestaat uit maar liefst vier gitaristen, Tommy Bonecutter, Mark Sherrod, Scott Wilson en Martin Garza (bas), die ook allemaal de vaardigheid bezitten om nummers te schrijven. Naast deze vier is er uiteraard nog een drummer, Billy Bond, en bespeelt Blanca Rose de viool.

‘El Chupacabra’ (dit is de naam van een gevreesd beest wat voorkomt in Zuid Amerika, Mexico en in de zuidelijke staten van Amerika en ook wel bekend staat onder de Engelse naam ‘The Goat Sucker’) is alweer de tweede cd van de band. Naast de vaste leden van de band zijn er ook nog een aantal gastmuzikanten aanwezig waaronder niemand minder dan Grammy Award winnaar Lloyd Maines op Pedal Steel en Dobro gitaar. De cd bevat dertien nummers uiteraard allemaal door de vier gitaristen zelf geschreven.

Het swingende openingsnummer ‘Shelly Hopped That Train’ klinkt al meteen helemaal goed. Lekkere Rhythm & Blues met gasten Michael Ramos op piano en het B3 orgel en Richard Hardy op de saxofoon. Net als zoveel andere bands afkomstig uit Texas, beheerst ook deze band meerdere genres. Zo komen er nummers langs met een typische ‘Southern Rock’ sound. De Country muziek is uiteraard goed vertegenwoordigd, maar ook de Western Swing, Rock ‘n’ Roll en de Blues komen langs. Deze afwisseling en de prima kwaliteit van de muzikanten maken deze cd tot een waar genot om naar te luisteren.

Ruud Monde

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Squeezetone