ÓLÖF ARNALDS – INNUNDIR SKINNI

Ólöf Arnalds is een 30-jarige Ijslandse zangeres en songschrijfster die in eigen land reeds geruime tijd actief is in de indie muziekscène. Sinds 2003 is ze een vast lid van de band die de Ijslandse folkgroep ‘Múm’ begeleidt bij live optredens waar ze dan viool speelt, iets waar ze 4 jaar klassieke opleiding heeft voor gevolgd.

2007 was het jaar dat ze besloten heeft om voor een solocarrière te gaan met de release van haar debuutplaat “Viô Og Viô” waarop ze liedjes in traditionele troubadourstijl ten gehore speelt. Omstreeks deze tijd wordt haar tweede studioplaat “Innundir Skinni” officieel in de rekken van de cd-winkels geplaatst.

Om haar eigen liedjes te componeren heeft ze zich enige tijd toegelegd op zelfstudie om gitaarspel onder de knie te krijgen. Haar belangrijkste instrument is echter haar opvallend stemgeluid: kristalhelder, kinderlijk en onschuldig sprankelend. De negen liedjes op deze nieuwe cd zijn een mix van 6 Ijslandse nummers en 3 Engelstalige songs. De eerste track is een speels ‘lalala’-liedje dat “Vinur Minn” heet. De titeltrack “Innundir Skinni” volgt daarna met enkel akoestische gitaar als begeleidingsinstrument.

De eerste single die uit dit album zal worden uitgebracht is het Engelstalige nummer “Surrender” waarvoor Ólöf Arnalds op de vocale steun kon rekenen van Ijslands trots en topvedette Björk. Zij mocht onlangs mee naar New York en Los Angeles om daar het voorprogramma van Björk en Ane Brun te verzorgen. Live durft ze zich trouwens ook al eens wagen aan een cover van songs van Johnny Cash of Bruce Springsteen.

De folktroubadour in deze zangeres komt voornamelijk tot uiting in songs als “Crazy Car” (een duet met landgenoot Ragnar Kjartansson), “Jonathan” en “Madrid”. Op 20 september kan u deze wat excentrieke doch charmante jonge moeder live gaan bewonderen in de ‘Witloof Bar’ van de Brusselse ‘Botanique’. We zijn benieuwd of ze daar met haar liedjes ook onder uw huid (= vertaling van “Innundir Skinni”) zal kunnen sluipen.

(valsam)

ÓLÖF ARNALDS LIVE
20.Sep.2010 - Botanique - Brussel

 

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: One Little Indian Records
Distr. : Bertus

video