AMELIA CURRAN – HUNTER HUNTER

Begin deze nieuwe eeuw verhuisde de Canadese zangeres Amelia Curran van St. John’s in Newfoundland naar Halifax in Nova Scotia van waaruit ze vier albums uitbracht met “War Brides” uit 2006 als laatste in het rijtje. Voor haar nieuwe plaat “Hunter Hunter” keerde deze singer-songwriter terug naar haar thuisbasis en schreef er haar wellicht beste songs tot nu toe.

Kenmerkend voor haar teksten is dat ze vaak met symboliek werkt zonder expliciet te vertellen waar het nummer over gaat. Zo laat ze de luisteraar zijn eigen interpretatie en invulling geven aan het liedje. Twaalf nieuwe composities kregen een plaats op deze vijfde studioplaat van Amelia Curran en ook haar dichterlijke eigenschappen werden aangeboord voor het schrijven van een aantal nummers. “Hands On A Grain Of Sand”, “Ah, Me” en het van inlevingsvermogen overlopende “The Mistress” kunnen hiervoor als voorbeelden dienen.

Elke song vertelt zo zijn eigen verhaal, meestal ingekleurd met sobere, minimalistisch gebrachte folkmuziek en ingezongen met een niet te nadrukkelijk overheersende stem, eerder zachtjes, intiem maar wel heel doorleefd. Liefdesverdriet, overpeinzingen over het leven en wat er allemaal rondom ons gebeurt en emoties in een relatie vormen de geliefkoosde onderwerpen van haar liedjes.

“Mad World, Outlive Me”, “Julia”, het emotionele “Love’s Lost Regard”, “Wrecking Ball”, het cd-afsluitende “Last Call” en het uptemponummer “The Dozens” behoren tot onze favoriete tracks uit “Hunter Hunter”. Voor dit album kreeg ze in april van dit jaar een welverdiende Juno-Award in de categorie ‘Roots en Traditional album van het jaar – solo”.

Naast haar belangrijkste activiteit als zangeres is Amelia Curran ook actief als schrijfster van toneelstukken en als actrice. Maar wat ons betreft mag ze zich in de nabije toekomst vooral verder op haar core business toeleggen en nog meer van dergelijk gesmaakt muzikaal werk uitbrengen.


 (valsam)
“On her fifth album ‘Hunter Hunter’ this Canadian poet and lyricist Amelia Curran is showing her ability to write about all emotions and feelings related to love, sadness and life. Her soft and intimate singing literally foreces you to stick to the speakers when this album is playing.”
– www.rootstime.be

 

 

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Six Shooter Records
Info: Hemifran