MOFO PARTY BAND - LOW DOWN

Al meer dan twintig jaar staan de Californische broers John en Bill Clifton met bluesharp en gitaar in en achter de schijnwerpers in het internationale bluescircuit. Met hun ‘old school’ Chicago- en West-Coast blues bewijzen zij dat je geen Afro-Amerikaanse groep rond je moet hebben om een party in gang te zwieren. Hun energie en enthousiasme staan garant voor avondvullend muziekgenot. Het schijnt dat zij een retro ‘look’ hebben, maar dat kan je van hun vijfde album niet aflezen. Ook niet dat zij in een ver verleden de drilboor hanteerden. Wèl dat zij zich er voor het volle pond tegenaan gooien.

Na hun vorige ‘The Sound of the Mofo Party Band’ knettert bij beluistering ook nu weer de elektriciteit in de lucht. Je hoort dat zij er zelf plezier in hebben en vooral hun boogies en swing zijn wervelend en aanstekelijk. ‘What Kind Of Woman Is That’ of ‘Jealous Woman’ worden met brio tot leven gewekt en in ‘Broke And Hungry’ lijkt het vierkoppig groepje meer uitgehongerd dan dat zij gebroken zouden zijn. De songs waarop pianist Tom Mahon meespeelt hebben bovendien dat sprankelende dat dorstig maakt naar meer. Het tot de verbeelding sprekende ‘Gydnia’ zou bijv. ideaal zijn als jazzy filmgeneriek om de verwachting nog meer aan te scherpen.

Fundamenteel voor de sound van de partyband is evenzo de ritmesectie. Drummer Darryl Jones en bassist Steve Carter lanceren zich met veel brio. In het midden staan de broers Clifton. Bill ontpopt zich als een Magic Sam op ‘Big Man In A Little Town’ en John blaast de ziel uit zijn lijf als een ver broertje van Harmonica George Smith. Of hij zingt met veel drive over onderwerpen die hij uit zijn of andermans bluesverleden opdolf, alsof hij het zelf in ‘real’ time beleeft. Als absolute topper in zijn songreeks vernoem ik het sublieme ‘Dying On The Vine’, waarvan ik hoop dat de band deze song twee keer Live zal spelen wanneer zij het ‘Blues, Rock & Roots Festival’ in Binkom dit weekend zullen afsluiten.

Podiumervaring hebben zij op overschot, want zowat op alle grote festivals in Amerika en Europa hebben zij gespeeld, in 2007 nog op het bluesfestival in Peer. Zij deelden de podia trouwens met echte bluesgiganten, o.m. met Robert Cray, Tommy Castro en wijlen Bo Diddley. De Mofo Party Band kan je klasseren onder die karakteristieke bands die een smeulend vuurtje kunnen aanwakkeren met hun bluesrock als extra brandhout zonder daarbij aan de gevolgen te denken. Binkom Blues, Crossroads, The Maple zijn gewaarschuwd.

Marcie

TOURDATA
17.Sep.2010 - De Viersprong - Heer Hendrikskinderen (Goes), NL
18.Sep.2010 - Zaal SANTRO Binkom Blues Festival, Binkom, BE
19.Sep.2010 - Crossroads Antwerpen, BE

20.Sep.2010 - The Maple, Envelde, BE

 

 

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

video