THE DIRTY GUV'NAHS - YOUTH IS IN OUR BLOOD

James Trimble, leadzanger en frontman van The Dirty Guv'nahs uit Knoxville,Tennessee heeft een dijk van een stem die het midden houdt tussen die van Mick Jagger, Steven Tyler en Chris Robinson en ook de sound die de band brengt ligt helemaal in het verlengde van bands als Stones en Black Crowes. We waren reeds vol lof voor hun debuut en hielden de jongens in het oog, benieuwd om te horen of ze met de opvolger die veelbelovende eersteling konden bevestigen. Die is er nu: "Youth Is In Our Blood" heet hij en hij werd opgenomen in de voorlaatste week van 2009 in Woodstock. Kenners weten meteen dat in Woodstock dan bijna met zekerheid om de studio’s van Levon Helm gaat, en dat is ook zo.  De omstandigheden waarin dat moest gebeuren, waren niet zo positief.  De grootste sneeuwstorm sinds jaren in de staat New York sloeg toe op de eerste dag van de opnames  en daar bovenop kreeg zanger James Trimble ook nog griep. De vraag was toen, inpakken of doorbijten..

Toen ze de volgende dag in de studio kwamen werd er even serieus overlegd met producer Justin Guip, ze begonnen aan de opnames, vonden de groove, en vijf sterke basistrack werden  snel ingeblikt. Dit gaf hen de energie en het vuur om de volgende dagen deze cd te vormen tot wat ze geworden is: een plaat met een aantal sterke rockers, zoals gezegd met voornamelijk Stones en Crowes invloeden, en een aantal meer ingetogen Americana songs, genre Avett Brothers en ook enigzins vergelijkbaar met datgene wat John Mellencamp de laatste jaren brengt.

In vergelijking met het debuut is deze tweede release zeker weer een stap voorwaarts, maar we zijn ervan overtuigd dat de Guv'nahs nog meer in hun mars hebben en binnenkort een band met faam zullen worden, die zowel de rock- als Americana fans volop aanspreekt. De charismatische zanger James Trimble zorgt met zijn dampende live act naar het schijnt voor een steeds groter wordende groep fans. Overtuig jezelf met de bijgevoegde clip en wordt waarschijnlijk net zoals wij, één van hen.

(RON)

 

Artiest info
Website  
 

video