THE ADVENTURE SPIRIT – GRAND STANDARD

Harmonieuze popsongs die elementen uit de country en soulmuziek proberen in te sluiten, dat is kort samengevat wat de luisteraars mogen verwachten van het uit het Canadese Melbourne afkomstige kwartet ‘The Adventure Spirit’.

Opvallend bij deze formatie is dat ze met Tim Fry en Leigh Young over twee volwaardige zangers beschikt die dan ook afwisselend de lead vocals voor hun rekening nemen bij de songs op hun nieuwste album “Grand Standard”. Beide heren tekenden bovendien ook voor het componeerwerk van de twaalf liedjes die voor deze plaat werden geselecteerd.

‘The Adventure Spirit’ werd in 2005 boven het doopvont gehouden als een folkgroep die een jaartje later hun debuutplaat “Hope Shall Carry On” opnamen maar ze pas in 2008 op de markt brachten. Mirra Seigerman op drums en Ben Tansey op bas vervolledigden het viertal dat nu met “Grand Standard” zijn tweede officiële studioplaat lanceert. Op deze plaat horen we wat minder folkmuziek maar is de groep meer in de richting van country en pop opgeschoven met vlot in het gehoor liggende, catchy popdeuntjes. Hier en daar werden ook wat blues- en jazzklanken toegevoegd en de groep kon met deze nieuwe sound aan een tweede belangrijke stap in hun muzikale carrière beginnen.

Er is duidelijk ook plaats gemaakt voor zeemzoete ballads waarmee ze op het jongere meisjespubliek mikken. “Follow The Lines”, “Open Misere”, onze favoriete songs “Everyone Moves On” en “Horizon” zijn daar samen met “Riddle Of A Man” enkele voorbeelden van. De jazzelementen zijn samen met het geluid van een heuse brassband nadrukkelijk aanwezig in “Salvos” en de bluesgitaar met Hammondorgelklanken in “If You See Danger” tonen aan dat deze groep van meerdere markten thuis is.

In “Golden Spells” is het de harmonieuze samenzang die ons doet terugdenken aan de sound van o.a. ‘The Jayhawks’ of ‘Crowded House’, zelfs een vleugje ’Everly Brothers’ met wat goede wil. Het sterkste aan het album “Grand Standard” is dat er op geen enkel moment sprake is van een zwak moment. Alle twaalf nummers kunnen zo als singles de markt op met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid dat ze dan ook nog stuk voor stuk in de hitlijsten zullen belanden. ‘The Adventure Spirit’ levert met dit tweede studioalbum een zeer onderhoudend sterk staaltje vakmanschap af

(valsam)

“The ultimate strength of ‘Grand Standard’ is that the four guys from ‘The Adventure Spirit’ are presenting twelve songs which each and everyone could be released as a single and they would most probably all end up at the top in the hit charts. No sign of weakness can be detected in the songs on this album which is really promising for the future of these Canadian youngsters.” –www.rootstime.be

 

 

 

Artiest info
Website  
 

Info: Hemifran