ROZ PAPPALARDO & THE WAYWARD GENTLEMEN – THIS LIFEBOAT

Australië is altijd al een zeer vruchtbaar land geweest als het aankomt op het uitsturen van zijn muzikale wonderkinderen. Met Roz Pappalardo dient zich alweer een pittige dame aan die als singer-songwriter furore zou kunnen gaan maken in de internationale muziekbusiness. Zij is sinds jaren één van de 2 leden van het folkduo ‘Women In Docs’ en waagt zich nu voor het eerst alleen op pad.

Haar solodebuutalbum “This Lifeboat” dat met de uit Brisbane stammende vaste begeleidingsgroep ‘The Wayward Gentlemen’ (gitarist Rob Sherwood, bassist Lincoln Retallack, drummer Aaron Millard en multi-instrumentalist Silas Palmer) werd opgenomen is een fraaie collectie van elf countrynummers.

Daarbij zijn er 9 eigen songs en twee selecte covers: “Little Boxes”, een opgewekt en vrolijk liedje van Malvina Reynolds uit 1962 dat destijds door Pete Seeger in de hitparades werd gezongen en “Here You Come Again”, de vlotjes meezingbare hit die Barry Mann en Cynthia Weil in 1977 voor ‘fake boobs’ Dolly Parton schreven en die haar twee jaar later een Grammy Award opleverde.

Twee andere opvallende tracks uit dit countryalbum zijn “This Face”, een duet tussen Roz Pappalardo en Ben Salter van ‘The Gin Club’ en het gevoelige “Broke”, ook al een duet tussen Roz en singer-songwriter Andrew Morris van ‘The Wilson Pickers’. De eerste single uit dit album is “I Say Fall”, een country-tearjerker over de liefde, een thema dat in al zijn aspecten wel in meerdere songs op deze cd aan bod komt.

Als solozangeres komt Roz Pappalardo vocaal ook enkele keren sterk uit de hoek in de ballads “Lifeboat” en “No Mountain”, evenals in het vlotte uptemponummer “Magnolia Café”. Met deze debuutplaat bewijst deze dame dat countrymuziek nog lang niet dood is en zelfs nog een brede toekomst voor zich heeft. “This Lifeboat” is namelijk een prima professioneel uitgewerkte album.

(valsam)

 

 

 

 

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label:  Plus One Records
Distr: SonicrendezVous