TONE BENT – SAY WHAT YOU WILL

‘Tone Bent’ staat voor de groepsnaam die folkartiesten en singer-songwriters Robin Eschner en Bill Horvitz hebben geselecteerd voor hun muzikale project. Met enkel akoestische gitaren en banjo begeleidt dit duo zichzelf doorheen een selectie van liedjes die in de voorbije jaren door Robin Eschner werden geschreven en twee nieuwe songs waar ze beiden de auteursrechten voor opeisen.

De oudste song op hun album “Say What You Will” is “Southern Sea Song” uit 1999 en de meest recente nummers zijn “The San Joaquin” over de vallei waar Robin Eschner opgroeide en “And So It Is” uit 2008. Dat is trouwens ook het jaar waarin deze cd werd opgenomen en voor het eerst werd uitgebracht. De internationale release volgt dus 2 jaar na de eerste uitgave en beoogt de muziek van dit duo aan een breder publiek voor te stellen.

Robin Eschner en Bill Horvitz zingen de meeste liedjes samen in harmonie of in duetvorm. Hun stemmen passen wonderwel bij elkaar. De liedjes worden in troubadourstijl gebracht en besteden dus extra aandacht aan de teksten die intimistisch over liefde en relaties kunnen gaan maar daarnaast ook af en toe een humoristische inslag kunnen hebben.

In “Heading Home” bejubelen ze de in 2006 aan kanker overleden Susan Butcher, een dame die met haar poolhonden vier keer na elkaar de ‘Iditarod’-hondensledewedstrijd in Alaska heeft gewonnen. “Pra Prababicka” is dan weer een afscheidsliedje van een dame die op dezelfde trein zit als haar Tsjechische over-overgrootmoeder zo’n 150 jaar geleden toen ze naar Philadelphia immigreerde.

Of ze u met deze na een tijdje toch wat eentonig klinkende akoestische nummers kunnen bekoren laten we u dan ook liefst voor eigen rekening bepalen. ‘Tone Bent’ werkt momenteel in de studio aan een tweede plaat die ze nog in de loop van dit jaar zouden willen uitbrengen. Als ze daar helemaal klaar mee zijn mogen ze ons altijd een exemplaar ter recensie voor Rootstime laten geworden.

(valsam)

 “On their album ‘Say What You Want’ this folkduo ‘Tone Bent’ is presenting a selection of their songs written in the course of the last years. Their acoustic stories are sung in perfect vocal harmony and also demonstrate the songwriting talents of Robin Eschner and Bill Horvitz.” – www.rootstime.be  

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Big Door Prize Records
Info: Hemifran