LISA BIALES – CLOSET HIPPIE

De ouders van Lisa Biales hebben de liefde die zij zelf voelden voor theater en muziek duidelijk overgebracht op hun dochter. Vader Biales speelde contra bas en moeder was actief in het theater als toneelspeelster en zangeres. Op haar elfde leerde Lisa de eerste akkoorden op de gitaar van haar broer en vanaf die tijd begon haar leven als muzikant en songwriter. Ook het theater trok haar aan. De garage werd omgebouwd als toneelschuur en Lisa begon hier als kind haar acteercarrière. Het leverde haar later een ‘Master Degree’ op van het Theater aan de universiteit van Ohio. Op haar dertiende mocht Lisa voor het eerst tien minuten optreden tijdens een concert van haar vaders dixielandorkest. De eerste professionele klussen waren het inspreken en zingen van commercials en demo’s voor grote bedrijven. Daarna volgden vele opdrachten zowel in het theater als op muzikaal gebied. In 1999 kwam een grote wens uit en verscheen haar eerste eigen album ‘Music Box’. ‘Closet Hippie’ is inmiddels alweer de zesde cd die Lisa in eigen beheer heeft uitgebracht.

Lisa werkt op deze cd voornamelijk met twee medemuzikanten namelijk Doug Hamilton (zang en viool) en Michael G. Ronstadt (zang en cello). Deze combinatie van instrumenten, samen met het mooie gitaarspel van Lisa zelf, pakt werkelijk prachtig uit. De cd telt twaalf nummers waarvan er acht door Lisa zelf zijn geschreven. In Amerika noemt men Lisa ook wel het kleine zusje van Allsion Kraus en Rory Block. Zelf zou ik liever zien dat het woord ‘kleine’ zou worden weggelaten, want dit klinkt te denigrerend voor Lisa’s eigen klasse.

Vanaf het openingsnummer (tevens het titelnummer) ‘Closet Hippie’ word je meteen gegrepen door het aangrijpende en overtuigende stemgeluid van Lisa. ‘Cow Cow Boogie’ is al door heel wat artiesten gebracht, maar van de uitvoering op deze cd word je zeker vrolijk. Dat Lisa daadwerkelijk ook een goed songwriter is, is te horen in haar zelfgeschreven nummers. Luister maar eens naar de teksten van bijvoorbeeld ‘Rainbow Jesus’ en ‘Docter Order’s. De keuze om het nummer ‘Little Wing’ van Jimi Hendrix in een akoestische versie te brengen is dapper te noemen. Mede door de bijdrage van gastmuzikanten als Michael J. Ronstadt (mandoline), Ted Ramirez (ukelele) en Petie Ronstadt (bas) slaagt lisa hiervoor met vlag en wimpel. Het hoogtepunt van deze cd is echter het prachtig gezongen ‘Missing You’, een zelf geschreven blues die Lisa werkelijk uit haar tenen perst.

Ik mag concluderen dat Lisa met ‘Closet Hippie’ werkelijk een pareltje heeft afgeleverd. Voor nog geen tien euro heb je dit album al in bezit. Surf hiervoor bijvoorbeeld naar cdbaby.

Ruud Monde

 

 

 

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Big Song Music