JANET BATES - THE LITTLE SPINNER

Dit is een straffe Cd van een heel straffe madam . Midden in het opnameproces in 2009 kreeg ze te maken met kanker en al de vervelende en zware therapeutische toestanden die ermee te maken hebben . Ze is daarbij ook nog eens zelf geneeskundige en wil andere mensen zoveel mogelijk informeren over dergelijke dramatische toestanden en hoe ermee om te gaan.

’t Is mij een raadsel hoe iemand in zo’n slopende toestand toch nog genoeg positieve energie blijft vinden om deze prachtige muziek te maken. Straf dus, heel straf…misschien betekent het maken van deze muziek voor haar pure therapie. Voor mij werkt hij in elk geval al therapeutisch en ik ben in conditie van mijn leven.
Zowel melodieus , ritmisch als tekstmatig raakt ze ons diepe zielsniveau . Ze wordt wel eens omschreven als de ziel van Guthrie , gecombineerd met de stem van Baez. En om die vergelijking in te vullen heb je inderdaad niet veel verbeelding nodig.

Op haar laatste CD wordt die vergelijking meer dan ooit bewaarheid . Met haar geweldige stem bereikt ze een heel hoog niveau en als je daar dan nog de harmoniën bijgevoegd van Tracy Grammer en Eugene Ruffolo dan krijg je bijwijlen gewoon hemels mooie muziek. Tijdloze prachtfolk in een angelsaksische sfeer , dat is zowat de samenvatting.

Een geweldig mooie stem heeft Janet ook, eentje die u in de diepte raakt en nemeer loslaat de eerste dagen. Om bij weg te dromen en in hogere sferen te komen, we horen hier één voor één hemelse deuntjes die je met een goed gevoel achterlaten . Niet verder zoeken achter geestesverruimende middelen, dit is de meest eenvoudige en legale oplossing !

En eindelijk ook nog eens voldoende songs op een CD . Hoe vaak eindigt het bij 10 songs, terwijl er op zo’n schijfje best meer muziek kan, wie verklaart mij de logica daarachter ? Commercie zou in het rootsmilieu geen drijfveer mogen zijn, want uiteindelijk maakt men muziek voor een zeer beperkt en toch uiterst luisterend publiek. Beloon dat publiek dan ook uitvoerig voor die luisterbereidheid! Janet beloont ons met 14 pareltjes en wij danken haar daarvoor tot in de eeuwigheid der eeuwigheden, en dat op onze blote knieën!

Luc "the healer"

 

 

 

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

video