THE B-SHARPS – PLAY CHERCHEZ KAHUNA

Keith ‘Keef’ Owen is de leadzanger van de vijfmansformatie “The B-Sharps” uit het Amerikaanse Fort Wayne, Indiana. De band beschouwt zichzelf als de redders van de echte rock’n’rollmuziek die we ons misschien nog herinneren uit de jaren ’50 toen een Chuck Berry nog als een jonge hond tekeer ging. De jonge kerels willen zich profileren als een garagerock- en surfgroep en werken sinds 8 jaar samen aan een mooie toekomst in de muziek.

Hun debuutplaat “Play Cherchez Kahuna” werd onlangs op de markt gegooid en sindsdien zijn ze haast voortdurend op tournee om die cd te promoten. De ritmesectie van ‘The B-Sharps” wordt verzorgd door het broederpaar Alex en Nick Allison die op drums en basgitaar van jetje geven op de songs die op dit album te horen zijn. Ritmegitarist Timmy Oberley en leadgitarist Mitch Fraizer zorgen er met catchy hooks voor dat de zangpartijen van Keith Owens tot hun volste recht kunnen komen.

De recht-toe-recht-aan punkerige rock’n’roll die ‘The B-Sharps’ in de 12 songs op deze plaat brengen werkt aanstekelijk en bijna verslavend voor de luisteraar. Ze doen ons daarbij meermaals denken aan ‘The Stray Cats’. Songschrijver van dienst is bassist Nick Allison maar het ultieme geluid dat we hier aangeboden krijgen is zeker de verdienste van de ganse band.

Het opnameproces van deze cd is vrij uniek te noemen. De instrumentatie werd al eind 2008 analoog opgenomen in Columbia City en enkele maanden later werden de vocalen toegevoegd in een andere studio. Deze analoge opnametechniek zorgt voor een zeer authentiek geluid van hun songs waardoor je deze groep evenzogoed in de swinging sixties zou kunnen situeren bij een eerste beluistering.

Het bezorgt een speciaal cachet aan de liedjes op “Play Cherchez Kahuna” waardoor tracks-op-speed als “Count Me In”, “Geneva”, “Small Fire”, “Hubba Hubba”, “Blue Tornado”, “B Minor” en “Too Tall” al van bij het horen van de eerste noten uitnodigen tot een vrolijk swingende danspartij. Als u op zoek bent naar drie kwartier fun en zweterig swingende rock’n’roll moet u zo snel mogelijk eens naar dit cd-tje gaan luisteren. Naar onze bescheiden mening zult u het zich niet beklagen.

(valsam)

 

Artiest info
   
 

CD Baby

Label:  Chain Smoking Records
Info : Rob Forbes