SEAN TAYLOR – WALK WITH ME

In het noorden van Londen woont een jonge singer-songwriter met Ierse roots genaamd Sean Taylor. In de pers wordt hij vaak vergeleken met grote muzikale voorbeelden als Bob Dylan, Tom Waits en zelfs Chris Isaak en zijn vocale prestaties worden o.a. naast de zeer herkenbare zangstem van J.J. Cale geplaatst.

Zijn derde album “Calcutta Grove” dat begin 2009 werd uitgebracht als opvolger van de in 2007 verschenen cd “Angels” betekende zijn definitieve doorbraak en leverde hem optredens op in zalen en op festivals doorheen heel Europa. Tijdens dat vele touren kwam hij in contact met ondermeer John Fogerty, Band Of Horses, The Neville Brothers en Otis Grand waarvoor hij de voorprogramma’s mocht verzorgen.

In juli verscheen de langverwachte opvolger van “Calcutta Grove” met de release van zijn nieuwe album “Walk With Me” dat ons al meteen was opgevallen omwille van het mooi verzorgde hoesje. De songs op deze plaat ontstonden tijdens zijn tournees van het afgelopen jaar. Hij testte ze eerst live uit op het publiek, schaafde en vijlde ze hier en daar wat bij en zorgde er zo voor dat hij de liedjes met grote zekerheid van succes op deze nieuwe cd kon plaatsen.

Ook de literatuur met werk van Frederico Garcia Lorca, Charles Bukowski en Jack Kerouac dienden als inspiratiebron voor de songteksten die hij voor deze nieuwe liedjes schreef. De nummers werden dan opgenomen in de serene intimiteit en gezellige warmte van de homestudio van producer Trevor Hiutchinson.

Muzikanten die hun pluimen al eerder verdiend hadden bij o.a. The Frames & Josh Ritter (drummer Dave Hingerty), The Waterboys (bassist Trevor Hutchinson), Mary Coughlan (saxofonist Michael Buckley), Van Morrison (organist Justin Carroll) en Damien Rice (celliste Vyvienne Long) evenals de legendarische pedalsteelvirtuoos B.J. Cole droegen hun steentje bij aan het uiteindelijk zeer mooi geproduceerde geluid bij de songs op het album “Walk With Me”.

Sean Taylor is zelf trouwens een begenadigd bluesgitarist en hij laat niet na om dat veelvuldig te laten horen in de elf liedjes op zijn nieuwe plaat die door heel wat recensenten als zijn beste werk tot op heden wordt omschreven.  Twee nummers werden niet door Sean Taylor zelf gecomponeerd: een herbewerkte traditional “She Moved Through The Fair” en een zeer knap hedendaags arrangement van een op muziek geplaatst sonnet 149 van William Shakespeare, getiteld “Love Hate On”.

Van zijn eigen composities willen wij vooral de sobere pianoballad “Perfect Candlelight”, de titeltrack “Walk With Me” en de meer bij de huidige folkmuziek aansluitende song “Slow Dance” en liefdesliedje “For You” onthouden. Daarnaast kunnen we ook zeer genieten van een heerlijke saxsolo voorziene nummer “Feel Alright” en de intrigerende, sterk aan J.J. Cale herinnerende songs “Hold On” en “So High”.

Onze eindconclusie over het album “Walk With Me” is dus zeer positief. We durven zelfs stellen dat Sean Taylor binnen afzienbare tijd ook in onze contreien op de grotere podia zijn songs zal mogen komen brengen. Dit album bewijst eens te meer dat sober en minimaal maximaal mooi kan zijn.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

video