RENEE MACCULLOUGH - COOL ME

Alhoewel ‘Cool me’ de debuut cd is van de Amerikaanse singer-songwriter Renee McCullough is, gaat deze vooraf aan een twintig jarig durende podiumervaring. Zo trad zij reeds meerdere malen op zij aan zij met Mary Chapin Carpenter. Renee McCullough heeft een zangstem die bij eerste beluistering doet denken aan deze van Lucinda Williams, doch meer gepolijst. Daarnaast kan men in haar stem een mysterieuze klank terugvinden, zodat  deze van Stevie Nicks nooit ver uit de buurt is.

Ook qua muziek kan ze de vergelijking met Lucinda Williams doorstaan, of toch voor even : Renee McCullough tast een veel ruimer muzikaal spectrum af. Naast country-rock is er ook plaats voor soul, gospel, traditionele country, akoestische ballads en recht-door-het-hart-gaande popnummers. Zo is ‘Baltimore’ méér dan een ballad. De prachtige pianobegeleiding zorgt voor een sterk New Orleansgeluid met gospel invloeden. Hierbij geeft de productie van Jim Robeson een perfecte afwerking. Deze laatste verdiende reeds zijn sporen bij albums van Mary Chapin Carpenter, Tom Paxton en Taj Mahal.

De afsluiter van de plaat, het intieme ‘Wait And See’, kan zo uit een plaat van Steve Earle komen. Enkel begeleid met akoestische gitaar doet deze ballad de haren rechtstaan. ‘Cool Me’ mag dan het debuut zijn van deze uit Virginia afkomstige singer-songwriter, de levenservaring welke door de muziek doorschijnt maakt deze cd meer dan één beluistering waard.

(jr)

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby