MARK ROBINSON - QUIT YOUR JOB, PLAY GUITAR

Muziek was zijn leven, dus na zijn studies trok Mark Robinson uit Bloomington naar Chicago en deelde er wat later het podium met zowat alle artiesten van het Alligator label zoals Lonnie Brooks,Son Seals  en Koko Taylor. Hij keerde achteraf terug naar Bloomington om een meer "geregeld" leven te gaan leiden. Hij nam een job aan, maar speelde s'avonds in bars en clubs de blues, onder meer met Tad Robinson, Carrie Newcomer en Bob Cheevers. Twintig jaar hield hij dit vol, tot de day-job hem duchtig de keel uithing en hij in 2004 naar Nashville vertrok om van zijn hobby terug zijn full time werk te maken.

Hij werkte met verschillende artiesten samen, meestal pure country natuurlijk maar ook enkele namen die ons nauw aan het hart liggen, zoals Johnny Neel en Brian Langlinais. Bovendien was hij er ook gitaarleraar en hielp hij via workshops meerdere jonge gitaristen op het juiste spoor te zetten om net als hij hun droom te verwezenlijken op instrumentaal gebied.

De titel van deze cd is dus meteen ook het verhaal van zijn leven en de raad die hij zijn studenten meegeeft, want een goede gitarist zal je niet echt worden met slechts enkele uurtjes per week oefenen. Het  bewijs van zijn kunnen draait momenteel rondjes in onze cd speler.  Een veelzijdig is Mark wel, met hoofdzakelijk zelf geschreven materiaal in zeer uiteenlopende bluesy tracks, één traditional en de  cover van het overbekende gitaarinstrumentaaltje "Sleepwalk" geschreven door de broers Farina .

Uiteenlopend, zeg ik, jawel... zeer sterke New Orleans geluiden in "Backup Plan" bijvoorbeeld, compleet met een sterke blazerssectie. Lap steel, dobro, slide en zelfs banjo dienen afwisselend als basis voor zijn niet onverdienstelijke stem. "Memphis Won't Leave Me Alone" is een van de sterkste songs op deze "Quit Your Job" met  heerlijke slide en dobro passages en Mark's warm klinkende, ruige stem. "The Fixer" een langzame blues, is ook mooi, heerlijk relaxed gezongen, met de Hammond van Johnny Neel heerlijk zoemend op de achtergrond en Mark's gitaar die prachtig soleert. We kunnen zo nog wel enkele knappe songs uit deze plaat opsommen, maar we laten je ze liever zelf ontdekken, want "Quit your Job" staat er vol mee.

(RON)

 

Artiest info
Website  
 

 

Label: Blues Boulevard
Distr: Music Avenue