LES SHELLEYS – LES SHELLEYS

 De formatie ‘Les Shelleys’ is een duo dat gevormd wordt door singer-songwriters Tom Brosseau en Angela Correa (aka ‘Correatown’). Eerder waren ze al actief als soloartiesten in de omgeving van Los Angeles en hadden ze elk drie studioalbums op hun repertoire staan.

Dit nieuwe samenwerkingsproject heeft tot een eerste plaat geleid die ze titelloos als ‘Les Shelleys’ op de markt hebben gebracht. Met hun perfect in harmonie klinkende zangstemmen bewerken zij op dit album nieuwe arrangementen van Amerikaanse folkklassiekers en folktraditionals uit de voorbije eeuw. De daarbij geproduceerde sound is vaak enkel op vocaal werk gebaseerd met af en toe een akoestische gitaar en wat handgeklap als begeleidend instrument.

Hierdoor krijg je als luisteraar een zeer naakt en puur geluid te horen met focus op de songteksten en met heel veel aandacht voor een perfecte harmonie tussen de stemmen van beide artiesten. Daarbij proberen ze zo dicht mogelijk de originele sound van hun voorgangers te benaderen en kunnen we derhalve spreken van een zeer intimistisch gebracht debuutalbum.

Op deze rond de keukentafel met een mini-discspeler opgenomen coverplaat herkauwen ze op geheel eigen wijze nummers van Les Paul (“The World Is Waiting For The Sunrise”), Bob Dylan (“The Lonesome Death Of Hattie Carroll” in een 100% a capellaversie), John Prine (“Late John Garfield Blues”), Elisabeth Cotten (“Ain’t No Lie”) en The Andrew Sisters (“Rum And Coca Cola”) naast Amerikaanse traditionals als “Green Door”, “Deep Purple”, “Pastures Of Plenty” en “The Band Played On”. De eerste enkel digitaal te downloaden single die uit dit album werd getrokken bestaat uit de songs “Rum And Coca Cola” en “Green Door”, niet toevallig tevens de vlotst in het gehoor en geheugen liggende liedjes uit deze cd.

Minimaal klinkt hier zeer puur en fris maar toch durven wij te hopen dat deze twee zeer getalenteerde songschrijvers voor hun tweede ‘Les Shelleys’-plaat met eigen composities op de proppen komen en er dan ook wat meer instrumentatie rond zullen breien.

 (valsam)

 

Artiest info
Website  
 

Label:  Fat Cat Records
Distr.:: Bertus