GRIZZLY ADAMS – HOMBRE GRANDE

 Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad om de nieuwste cd van de Utrechtse indierockers ‘Grizzly Adams’ op de muziekmarkt te lanceren. Met vier maanden vertraging omwille van een mislukte mastering van de opnamen mogen we nu dan toch genieten van elf nieuwe nummers van dit trio dat voordien onder de naam ‘Boy Ler’ optrad en bestaat uit zanger-gitarist Daniel Papen, drummer-producer Martijn Loos en bassist-pianist Guido Bastiaanse.

De nieuwe cd heet “Hombre Grande” en is een onmisbaar pareltje voor de liefhebbers van de muziek die we beter kennen in de versie van Kurt Wagner met ‘Lambchop’ of van Stuart Staples met ‘Tindersticks’. Met diezelfde diepe, van sigaretten en whisky doordrongen baritonstem zingt Daniel Papen zich als een moderne lijkbidder doorheen donkere, doch zeer sfeervolle popsongs met melodieuze en melancholische klankpatronen en hier en daar een cello of viool om de dreigende sound nog wat meer te accentueren.

Toch wil ‘Grizzly Adams’ niet alleen over de ‘dark side of the world’ verhalen maar eveneens een boodschap van hoop en toekomstperspectief laten weerspiegelen in hun songs. Vaak is de hoofdrol in de songteksten weggelegd voor een marginale eenzaat die zich vastklampt aan een aangereikte helpende hand en zo weer uit het diepe moeras probeert op te klimmen.

Dat levert prima liedjes op voor het album “Hombre Grande” waarbij wij volgende tracks warm willen aanbevelen: opener “Hello Dan”, de duistere pianoballad “Don’t Come”, het bezwerende “The Mothers”, “Signed DC”, het instrumentaal zeer rijk georkestreerde “Invitation” en de wondermooie afsluiter “In Hell With Estelle” dat wanhopig wordt uitgeschreeuwd door Daniel Papen die hier schaamteloos te kennen geeft dat hij een zeer grote fan van Nick Cave is. “Hombre Grande” is een echte aanrader voor de fans van de muziek van de in deze recensie vernoemde referentieartiesten. (valsam)

 

17 september: EXIT, Rotterdam om 21.30 uur
24 september: JENZE, Maastricht om 19.30 uur
02 oktober: PLATENHUIS ’T OOR, Almere om 16.00 uur
07 oktober: DE ZAAIJER, Wageningen om 19.30 uur
14 oktober: IMAGES, Groningen om 22.00 uur
06 november: VAN ZANTEN, Amersfoort om 19.30 uur

 

 

Artiest info
Website  
 

Label:  Dying Giraffe Recordings
Distr.: Munich Records

video