SANTANA - GUITAR HEAVEN: THE GREATEST GUITAR CLASSICS OF ALL TIME

De Mexicaanse gitarist Carlos Santana gaat al mee sinds de tijd dat men muzikanten nog virtuozen noemde. En of hij een gitaarvirtuoos is.  De band viel op door de mix van Latijns-Amerikaanse instrumenten met het gitaarspel van Carlos Santana, die ons sinds de jaren ’60 steeds weet te verrassen. Melodische blueslijnen met Latijnse percussie en kruidt het resultaat met zwarte magie en levensvreugde zoals alleen echte Latino’s dat kunnen. Carlos,  van wie de band zijn achternaam draagt, brak door in 1969 met  "The Live Adventures of Mike Bloomfield and Al Kooper" van Mike Bloomfield en Al Kooper, waar hij op enkele nummers gitaar speelde, maar later vooral op Woodstock.

Santana kreeg dan ook een contract bij Columbia Records en er volgde meteen hun eerste album, "Santana" genaamd, en de band bracht nadien enkele succesvolle albums en singles uit. "Samba Pa Ti" werd de slow van een generatie, "Black Magic Woman" en "Oye Como Va" maakten de dansvloer exotisch en "She’s Not There" is gewoon een heel straf nummer. Daarna ging het beetje bij beetje bergaf. Carlos Santana dreigde in het archief te belanden maar keerde op slag van de 21ste eeuw in schoonheid weer.

Op "Supernatural" (1999) werkte hij samen met namen als Wyclef Jean, Lauryn Hill, Eric Clapton, Rob Thomas van Matchbox 20 en Everlast. Met 15 miljoen verkochte exemplaren in de Verenigde Staten alleen en negen Grammy Awards groeit dit uit tot het best verkochte en meest bekroonde album van Santana. "Maria, Maria" en "Smooth" wisten de wereld weer warm te maken voor het opzwepende Latinoritme. Het is het begin van een florissante tweede jeugd. Santana werkt samen met Latinodiva Shakira op de hit "Illegal"en met Chad Kroeger van Nickelback op wereldhit "Into The Night", waarvan de gelijknamige tour Santana in 2008 naar de eerste editie van Werchter Boutique bracht.

Deze Latin rockgitarist en componist is ongelofelijk populair over de hele wereld. Zijn verhuizing van Mexico naar San Francisco bracht hem in contact met diverse muziekgenres die hij combineerde tot de unieke sound die Santana’s trademark is geworden. Na meer dan veertig jaar werk en evenveel albums heeft Santana wereldwijd al meer dan 90 miljoen albums verkocht en speelde hij al voor meer dan 100 miljoen fans. Hij is dan ook verdiend 15de in de Rolling Stones-lijst van de ‘100 Beste Gitaristen Aller Tijden’. In 2009 ontving hij ook de Billboard Latin Music Award voor Lifetime Achievement.

Voor zijn nieuwe album "Guitar Heaven: The Greatest Guitar Classics Of All Time" dat deze week verschijnt heeft Carlos Santana gekozen voor legendarische gitaar 'classics'' en heeft op elk nummer een gastzanger(es) uitgenodigd om de vocalen te verzorgen. Muziekliefhebbers gaan bij het zien van de tracklisting zonder twijfel spontaan vreugdedansjes maken. Gastvocalisten op de nieuwe cd zijn o.a. Chris Cornell op Led Zeppelin’s "Whole Lotta Love", Chris Daughtry op Def Leppard’s "Photograph", Joe Cocker op Hendrix' "Little Wing", Scott Weiland op de Stones’ "Can’t You Hear Me Knockin’" Pat Monahan (Van Halen) op "Dance The Night Away", Jacoby Shaddix (Deep Purple) op "Smoke On The Water", Nas (AC/DC) op "Back In Black",  Chester Bennington en Ray Manzarek (The Doors) op "Riders On The Storm". Het nummer "While My Guitar Weeps" featuring India Arie en cellist Yo-Yo Ma is een speciale ode aan George Harrison. Bandleden die hebben meegewerkt aan dit album zijn Dennis Chambers (drums), Benny Rietveld (bas), Karl Perrazo (timbales), Tommy Anthony (rhythm gitaar), Freddie Ravel (keyboards), Andy Vargas (backing vocals), Raul Rekow (congas), Bill Ortiz (trompet) en Jeff Cressman (trombone). Op bijgevoegde dvd, getiteld 'The Making Of Guitar Heaven' staat nog niet eerder vertoond materiaal waaronder 'behind the scenes' beelden uit de studio, interviews met de gastvocalisten van het nieuwe album, plus een exclusief interview met Carlos Santana en Clive Davis.

Santana is de maestro van de fusion, Latin en rock ’n roll. Zijn technische vaardigheid blijft verbazen. Voor iedere gitaarfreak en de fans van Santana is "Guitar Heaven" een niet te missen dubbelaar, deze gitaar virtuoos is gewoon vingervlug en ritmisch ongeëvenaard!  Koop dit album of ga naar één van de aankomende Santana concerten om zijn Smooth gitaarkunst persoonlijk te ervaren!

 

1. Whole Lotta Love (featuring Chris Cornell)
2. Can t You Hear Me Knocking (featuring Scott Weiland)
3. Sunshine Of Your Love (featuring Rob Thomas)
4. While My Guitar Gently Weeps (featuring India.Arie & Yo-Yo Ma)
5. Dance The Night Away (featuring Pat Monahan)
6. Back In Black (featuring Nas)
7. Riders On The Storm (featuring Chester Bennington & Ray Manzarek)
8. Smoke On The Water (featuring Jacoby Shaddix)
9. Photograph (featuring Chris Daughtry)
10. Bang A Gong (featuring Gavin Rossdale)
11. Little Wing (featuring Joe Cocker)
12. I Ain t Superstitious (featuring Jonny Lang)
13. Fortunate Son (featuring Scott Stapp)
14. Under The Bridge (featuring Andy Vargas)

10/5/2010 - Gleredome - Arnhem, NL 
10/6/2010 - Sportpaleis - Antwerp, BE

WIN TICKETS

 

 

 

 

Artiest info
Website  
 

iTunes

Label: Arista
Distr.: Sony Music