GREEN CORN REVIVAL – SAY YOU’RE A SINNER

 Met hun zevenen zwerven de leden van de in 2009 opgerichte Amerikaanse retrorockformatie ‘Green Corn Revival’ uit Oklahoma doorheen een lange periode van alt.country- en rootsrockgeschiedenis en leveren ze elf fris klinkende op de ’60 en ‘70 geïnspireerde songs af voor hun officiële debuutplaat “Say You’re A Sinner”.

Vlak na hun start brachten ze al een ep-tje op de markt met drie liedjes waarmee ze de curiositeit van de muziekfans hebben weten te prikkelen. Deze eerste studioplaat geeft deze gezond nieuwsgierigen lik op stuk met een brede mix van songs waarin de jaren ’50-‘60 rockmuziek, harmonieuze gospelsongs,  punkerige songs en modernere alt.country elkaar in sneltreinvaart afwisselen.

In de twee instrumentale stukjes “Pt. 1” en “Pt. 2” klinken de 6 heren en dame van ‘Green Corn Revival’ een beetje zoals de spaghettiwesternsound van ‘Calexico’ met mariachi trompetgeschal door gastmuzikant James South, pedal steel en zelfs slaande paardenzwepen.

Bandleider en zanger Jared Deck zingt daarna “Never That Easy”, een song op speed waarbij Natalie Houck voor backing vocals zorgt. Broer Ryan Houck doet in zowat elke song zijn best op pedal steel, gitaar of dobro, bas wordt gespeeld door Miles Johnson en drums door Tyler Paul. Stephen Rozzell zorgt voor extra gitaargeluid en Jacy Charlton is een jongedame die op saxofoon heel mooie dingen kan doen.

De zeer mooi gezongen fiftiesballad en tearjerker “Only Love” bevat alle elementen om vanaf nu als klassieker door het leven te gaan. De revival van liedjes uit de oude doos en een terugblik op de jeugdherinneringen van Jared Deck gaat daarna gewoon door in songs als “Watching Over Me” waarin hij klinkt als Chris Isaak en het theatrale “Many Worlds” dat ons aan de gypsysound van ‘Devotchka’ doet denken.

Als “Forget About It” weerklinkt denken wij met plezier terug aan het geluid van de Britse popformatie ‘Cousteau’ en met het wat mysterieus klinkende “Going Back To Austin” krijgen we de meest complete song op deze cd aangeboden, zowel op het vlak van een brede instrumentatie als qua zangprestaties door Jared Deck en Natalie Houck.

Een pseudoniem voor ‘Green Corn Revival’ zou ook ‘The Magnificent Seven’ kunnen zijn want de bijdrage van elk bandlid is waardevol en zorgt voor een zeer hedendaagse sound bij deze ouderwets klinkende liedjes. Toch krijg je nergens de indruk dat we hier met een covergroep te maken hebben. Mogen we de cd “Say You’re A Sinner” dan ook met veel warmte bij u aanbevelen. Wij wensen u alvast vele luisterplezier toe.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label:  XX Records
Distr.: Rob Forbes