GEM CLUB – ACID AND EVERYTHING (EP)

Pianist Christopher Barnes en cellospeelster Kristen Drymala vormen samen het akoestische popduo ‘Gem Club’ uit Somerville, Massachusetts. Ze presenteren etherische fluisterpopsongs in de stijl van ‘Sigur Ros’ of Maximilian Hecker op hun eerste officiële platenrelease “Acid And Everything”, een ep-tje met nauwelijks vijf tracks die samen amper 20 minuten duren.

Je krijgt bij het beluisteren van dit schijfje soms de indruk dat de gebrachte klanken van een andere planeet lijken te komen. Samen spelen ze hun sobere, subtiel gebrachte melodieën in perfecte harmonie op piano en cello, waarbij er op spaarzame wijze wat introspectieve vocalen aan toegevoegd worden. Ayco Duyster zal hier een fijne kluif aan hebben voor haar intimistische zondagavondprogramma op Studio Brussel.

Hoe moet je zo’n album nu beoordelen? Ijl gebrachte, muzikale sfeerbeelden waarover een zeldzame stem heen zingt of fluistert. Bij eventuele droefheid lijken deze suïcidaal klinkende songs me zelfs een beetje gevaarlijk om te beluisteren. De zweverige klanken doen je in gedachten wegzinken en het schaarse licht nog wat meer dimmen. De droevig klinkende stem van Christopher Barnes lijkt zwaarmoedig en desperaat in songs als “Flax”, “Sevens” en in de titeltrack “Acid And Everything” terwijl de repetitieve noten zachtjes op zijn piano worden aangeslagen. De graad van treurnis stijgt daarenboven alleen nog maar als Kristen Drymala haar subtiele celloklanken aan de songs toevoegt.

We zullen dit album misschien best labellen als magisch en mysterieus, bovendien uitermate geschikt om gespeeld te worden in ‘Duyster’ waar eenzame harten hun soelaas proberen te zoeken. “Acid And Everything” zal zeker een invloed hebben op je stemming van het ogenblik. Echter niet aan te raden om te beluisteren als u toch al naar een depressie dreigt af te glijden. Mocht u misschien op zoek zijn naar meer van ditzelfde: er zit binnenkort een volwaardige studioplaat van ‘Gem Club’ aan te komen.

 (valsam)

 

 

 

 

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Info: Rob Forbes

video