THE GOOD INTENTIONS – SOMEONE ELSE’S TIME

‘The Good Intentions’ is de zorgvuldig geselecteerde groepsnaam voor een in 2003 gestarte trio muzikanten uit het Engelse Liverpool waar wij voor het eerst van hoorden in augustus 2008 toen we hun debuutplaat “Poor Boy” op deze pagina’s voor u mochten recenseren.

De formatie bestaat uit R. Peter Davies (zanger en songschrijver, akoestische gitaar), zijn echtgenote Gabrielle Monk (harmony vocals en autoharp) en hun vriend Francesco Roskell (harmony vocals, akoestische gitaar en banjo).

Voor de registratie van hun tweede plaat “Someone Else’s Time” hebben ze daarenboven nog een aantal topmuzikanten in drie opnamestudios in Liverpool, Los Angeles en Nashville uitgenodigd voor wat extra instrumentale bijstand. Zo speelt cd-producer Rick Shea op akoestische gitaar, pedal steel, dobro en mandoline, David Jackson op contrabas en accordeon, Brantley Kearns op fiddle en Dave Raven op drums. Eric Brace zorgt bovendien voor nog wat extra backing vocals.

“Someone Else’s Time” bestaat uit elf splinternieuwe composities die zich vooral in de Americana-sfeer positioneren. De mooie, warme en rustgevende stem van R. Peter Davies zorgt voor een heel aangenaam beluisterbare plaat met songs die knap instrumentaal omkaderd worden. In de bespreking van hun debuutplaat heb ik ‘The Good Intentions’ en hun zanger vergeleken met Michael Weston King en diens formatie ‘The Good Sons’ en ook nu is dat weer het eerste wat bij me opkomt als ik aan iets vergelijkbaar probeer te denken.

Zwakkere liedjes staan er niet op deze plaat, maar als we enkele tracks in de spotlights zouden willen plaatsen kiezen we toch voor “Gone So Long”, “Everybody Loves A Drinking Man”, de door pedal steel overladen song “Coal Miner’s Lament” en de melancholie in “Oh My Darling” en “Western Lullaby”.

Deze tweede plaat van ‘The Good Intentions’ demonstreert de grote klasse die dit trio in huis heeft en ze doet je als muziekliefhebber verlangen naar meer groepen die dergelijke relaxerende, eenvoudige, maar o zo mooie liedjes kunnen brengen. Tot dat moment zal zijn aangebroken zullen we het moeten stellen met deze mooie cd “Someone Else’s Time’, maar dat vinden we dus helemaal niet zo erg.

(valsam)
“With their second release ‘Someone Else’s Time’, the Liverpolian trio ‘The Good Intentions’ is demonstrating their outstanding class as European Americana-band. Very simple, relaxing but so damned beautiful songs have filled this magnificent album that succeeds their 2008 debut ‘Poor Boy’.”
– www.rootstime.be

Artiest info
Website  
 

Label: The Americana Music Association

Info: Hemifran

video