I LIKE IT BETTER HERE – MORE MUSIC FROM HOME

‘Hemifran’ is één van onze belangrijkste leveranciers van nieuwe cd’s waarover u op deze pagina’s telkens weer recensies kunnen lezen. Stuwende kracht achter dit Zweedse distributiebedrijf is Peter Holmstedt die een half jaar geleden voor een aangename verrassing zorgde met de release van “I Like It Better Here – Music From Home”, een compilatiealbum met één song van 17 verschillende artiesten in de folk-, roots- en popmuziek die allen hun Europese vertegenwoordiging aan ‘Hemifran’ hebben overgelaten.

Maar er zijn veel meer dan 17 artiesten die op de nooit aflatende inzet en steun van Peter Holmstedt vertrouwen. Het is daarom misschien niet meer dan normaal dat er nu al een opvolger voor die eerste verzamelaar op de markt wordt gebracht. Ook de titel van die plaat “I Like It Better Here – More Music From Home” laat vermoeden dat er in de volgende maanden en jaren nog meerdere gelijkaardige initiatieven op ons af zullen komen.

Deze tweede verzamelplaat bestaat uit 18 nummers van voornamelijk singer-songwriters die opereren in de wereld van de rootsmuziek, country en Americana met speciale, nooit eerder uitgebrachte opnamen die hier exclusief voor deze ‘Hemifran’-verzamelaar werden aangeboden.

Heel wat gekende en minder bekende Amerikaanse artiesten sieren deze tracklist maar ook de Canadese zanger Luke Jackson, de Britten Dean Owens en ‘Hey Negrita’, de Nederlandse formatie ‘Shiner Twins’ en de Zweden ‘Slowman’, ‘Henrik af Ugglas’ en alt.country-groep ‘Little Green’.

Het centrale thema van dit album is opnieuw ‘Home’ in al zijn uiteenlopende betekenissen en de songs refereren allemaal naar iets rond het onderwerp ‘thuis zijn’, ‘thuis komen’ en ‘thuis weg gaan’. Meermaalsmaakt het woord ‘home’ dan ook deel uit van de songtitels (zie lijstje hieronder).

En voor de meerwaardezoekers en detectives onder u willen we toch ook nog even wijzen op een 'hidden track' die helemaal achteraan op deze cd staat: het nummer "Buy For Me The Rain", een live versie uit september 2009 van een song die geschreven werd door Greg Copeland en Steve Noonan, hier live gebracht door folkzanger Steve Noonan zelf tesamen met twee van de bekendste leden van 'The Nitty Gritty Dirt Band': John McEuen op banjo en Jimmy Fadden op mondharmonica. En alsof dat nog niet genoeg is volgt er daarna nog een tweede 'hidden track' met "Ain't No Stoppin'", een rapduet van 'Gangstagrass' en 'Dolio The Sleuth'. 

We gaan er hier niet meer teveel over vertellen. Haal deze plaat zo snel mogelijk in huis en geniet zelf van al het mooie singer-songwriterwerk dat u op deze verzamelaar wordt aangeboden. Alweer een welgemeend proficiat aan het adres van de creatiefste aller platendistributeurs: Peter Holmstedt.

(valsam)
“Once again our sincere congratulations to ‘Hemifran’ for this excellent second compilation album of Americana, country and roots music provided by the many great artists they represent. It is another example of the unlimited creativity and the innovative ways used by Peter Holmstedt to help these musicians with the promotion of their magnificent work. Anyway, I keep playing the wonderful songs on this album over and over again in my ‘home’.”
– www.rootstime.be


FULL TRACK-LISTING :

01. SMASHING TEMPCHINS – YOU ONLY LIVE ONCE
02. FUR DIXON & STEVE WERNER – LITTLE PARADISE
03. DEAN OWENS & THE FELSONS – GOOD
04. JEFF LARSON – YOUR WAY BACK HOME
05. FAYSSOUX – GOLIGHTLY CREEK
06. SLOWMAN – HOMELESS
07. STEVE MEDNICK – WHY? WHY? WHY?
08. SHINER TWINS – FIND YOUR WAY HOME (2010 VERSION)
09. KIMMIE RHODES – I JUST DROVE BY (2010 VERSION)
10. LUKE JACKSON – TROUBLE (ALT STRING MIX)
11. ANTHONY CRAWFORD – UNEXPECTED
12. HEY NEGRITA – WELCOME HOME
13. ALBERT & GAGE – CALLING ME HOME
14. TED RUSSELL KAMP – YOU ARE MY HOME
15. LITTLE GREEN – FOR A WHILE
16. ANNIE KEATING – WATER TOWER VIEW (ALT VERSION)
17. CLARENCE BUCARO – LOOKING FOR HOME (L.A. DEMO)
18. HENRIK AF UGGLAS – WHEN I GO


Artiest info
Website  
 

Info: Hemifran