NEIL AUSTIN IMBER – LIVIN’ ON CREDIT WORKIN’ FOR A DIME

Neil Austin Imber is geen onbekende voor ons. Ruim twee jaar geleden, midden 2008, verraste deze toen negentienjarige jonge Texaan ons met zijn eerste album “Roll The Dice”. Zoals we voorspelt hadden is de teerling blijven rollen en presenteert hij ons vandaag een zeer verdienstelijke opvolger “Livin’ On Credit Workin’ For A Dime”, dat de ingeslagen wegen van de countryrock nog verder uitdiept.

Neil Austin Imber heeft alles om het te maken. Zijn muzikale roots, die eerder in de rockscene lagen bij groepen als U2 of Led Zeppelin, inspireerden hem zeker in zijn uitstekend gitaarspel en zijn stem is er één uit de duizend, die je nog het best kan vergelijken met de vocalen van Darius Rucker, zanger van Hootie & The Blowfish. Hij schrijft songs over zaken die hem diep treffen in zijn dagelijks bestaan en legt reeds in het openingsnummer “Livin’ On Credit Workin’ For A Dime”, met stevig countryrockende gitaarnoten en de woorden “Waitin’ For My Chance To Shine” zijn hart bloot: deze jongen staat met beide voeten op de grond, ziet niet op één inspanning en heeft bovenop bescheidenheid geduld zat. Aan talent ontbreekt het deze Neil Austin Imber zeker niet, maar in de op elektrische gitaren trekkende en sleurende ballade “Nobody Knows” spelen de toekomstvragen en twijfels hem toch parten. Zalig klinkt het radiovriendelijke en opgewekte “It’s Been A Few Years” als onmiddellijke meezinger in de oren. Ook de emotioneel getinte countryballades, geladen met de juiste spannende elektrische gitaarnoten zoals in het weids klinkend “Breaking Down” of het heerlijk donkere, met swampy gitaren doorweven “Travesty” passen Neil als gegoten. Ingetogen en toch krachtig komt hij voor de dag met jeugdherinneringen over vergane liefdes in het met kloppende bassen, gierende slidegitaar en knappe backing vocals opgeluisterde “Slip Away”. Full power kan Imber het ook, want letterlijk vol gas, met gierende banden en scheurende southern rock klanken vliegen we richting “Hide Away”, een prachtsong die pompt en trekt op duister klinkende gitaren, een straatje waar ook donker voort kruipende “The Devil’s Blue Eyes” in thuishoort dat ons bovendien laat genieten van een knap staaltje gitaarsolowerk. Als klapper op de vuurpijl knalt een stevig Texaans rockend “Full Blooded Texan” door de luidsprekers, een ambiancenummer dat live zeker gesmaakt zal worden.

Neil Austin Imber’s rockinvloeden drijven in dit schitterend “LIvin’ On Credit Workin’ For A Dime” meer en meer naar boven, maar dit komt enkel zijn stijl ten goede en zorgt voor een aangename afwisseling. Voor mij staat het vast: Hootie & The Blowfish heeft zijn Texaanse opvolger gevonden.

Blowfish

Artiest info
Website  
 

Label: Championship Records

CD Baby