KING KING - TAKE MY HAND

Ook Schotse broers met een hechte band krijgen er blijkbaar op zeker moment genoeg van om met elkaar op te trekken, toch in een band waarmee zij jaar in jaar uit door heel Europa touren. Twee jaar geleden vond Alan het moment gekomen om zijn eigen weg te gaan en de blues te spelen zoals hij die ‘heftig’ vanuit zijn eigen body aanvoelde. Broer Stevie wou het wellicht wat zachter. Hoe dan ook in de in 2008 opgerichte band zit slechts één zanger/gitarist met verder in de band Lindsay Coulson op bas. Tien jaar geleden speelde Lindsay trouwens al occasioneel met de Nimmo Brothers, o.m. op het 1ste West End Jazz & Blues Festival in Glasgow.

Op dit album schreef het duo Alan/Lindsay meer dan de helft van de songs. Vooral in het funky ‘All Your Life’ schittert hun muzikale creativiteit. De drummers wisselen, maar Bennett Holland op keyboard is een vaste waarde in de band. Behalve een doorwinterde en virtuoze bluesgitarist is Alan ook een gepassioneerd zanger. Vooral in een slowblues als John Hiatt’s ‘Feels Like Rain’ hoor je wat een soulvolle zanger Alan is. Idem in ‘Old Love’ van Robert Cray met een lange gitaarsolo die door merg en been gaat. Alan’s Schots temperament hechtte zich bovendien aan alle bluesrockende songs, waarin een scheurende gitaar, percussie en Hammondorgel de temperatuur de hoogte in jagen. Op de titeltrack komen een saxofonist en trompettist het clubje nog versterken. En de backing zang van Jacquie Williams laat wat Memphis echo’s aansluiten.

Dit debuutalbum, opvolger van de EP ‘Broken Heal’, nummer dat ook op dit full-album terecht kwam, laat vermoeden wat de band ‘King King’ op een festivalpodium kan teweegbrengen. Zij stonden al op het festival in Glastonbury en hun verschijning in het bluesrockend circuit in Engeland gaat immer gepaard met een resem superlatieven. Afgaande op hun ‘I’ll Fight My Way’ zullen festivaltenten rap overvol geraken wanneer de band daar hun instrumenten naast elkaar voegen. Of zij de jongere versie van de Rolling Stones worden is nog af te wachten, maar alvast gaat de energieke rockblues van deze Schotse bende in die richting. Het album werd opgenomen in de Chapel Studios, maar het laatste sublieme ‘Nothing Takes The Place Of You’ van orgelist Toussaint McCall zou passen bij elke gewijde of magische openluchtceremonie. Bluesrocker Alan Nimmo weet zijn soulballads te kiezen!

Marcie

 

Artiest info
Website  
 

Label: Manhaton Records
Booking: Goodtime Booking

video